İSTANBUL FETHİ

TAKİP ET

KURUM VE KURULUŞLARDAN MESAJLAR

 

 

AK PARTİ İL BAŞKANI ÜNLÜ; “İSTANBUL’UN FETHİ DÜNYA TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR” 

              Ak Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, İstanbul’un Fethi’nin 562. yıldönümü nedeni ile yayınladığı mesajında şöyle dedi; “Tarih boyunca nice büyük zaferlere imza atan aziz milletimizin en önemli adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir. Dünya Medeniyetinin eşsiz şehirlerinden biri olan İstanbul Fethin büyük komutanı ‘’Ya ben İstanbul’u alırım, ya da İstanbul beni’’ diyen Fatih Sultan Mehmet tarafından 29 Mayıs 1453’te kazanılan büyük zaferle Türk Milletine emanet edilmiştir. Bu gün ‘’Bir gün İstanbul mutlaka fethedilecektir, onu fethedecek kumandan ne güzel bir kumandan ve onun ordusu ne güzel bir ordudur’’ müjdesini veren kainatın Efendisi Hz. Peygamberimiz’ in bir mucizesinin de tahakkuk ettiği gündür.
    Bu kutlu fetih Dünya tarihinde de en anlamlı hadiseler arasındadır. Fethin mimari Peygamberimizin methine mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmet han askeri dehası , eşsiz savaş stratejisi ve fetih sonrası adil ve hoşgörülü yöntem anlayışıyla farklı din, dil ve ırktan oluşan toplulukların barış içinde birlikte yaşamalarına imkan sağlayarak da dünyanın en büyük liderleri arasında yer almıştır. İstanbul’un Fethi milli tarihimiz için önemli olduğu kadar, dünya tarihi içinde bir dönüm noktasını teşkil etmektedir.
    İstanbul’un fethi; dünya tarihine altın harflerle yazılmış emsali bulunmaz bir kahramanlık destanı ve Türklerin en büyük zaferlerinden biridir. Türk tarihinde ve Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası meydana getiren fethi gerçekleştiren Fatih’i ve onun askerlerini rahmet ve minnetle anıyoruz.”

 

 

 


AK PARTİ M.İLÇE BAŞKANI AKÇA; “İSTANBUL’UN FETHİ, YALNIZCA BİR DÜNYA KENTİNİN EL DEĞİŞTİRMESİ GİBİ BASİT BİR OLAY DEĞİLDİR”
Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, İstanbul’un Fethi nedeni ile yayınladığı mesajında; “Türk ve Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümünü gurur ve kıvançla kutluyoruz. 
İstanbul’un fethi, yalnızca bir dünya kentinin el değiştirmesi gibi basit bir olay değildir, tarihin akışını değiştirmek ve yeni bir çağın kapılarını aralamakla kalmayıp, tüm dünyaya bir milletin hoşgörü ve adalet anlayışının da göstergesidir. 
Tüm insanlığı sevgi, barış ve özgürlük ülkesine taşıma arzusudur.  29 Mayıs 1453’ten itibaren, İstanbul,  hoşgörünün, barışın, aklın, bilimin, özgürlüğün merkezi haline gelmiş; bu iklim İstanbul’dan bütün dünyaya dalga dalga yayılmıştır.
Yüce peygamberimizin övgüsüne de yüzyıllar öncesinden mazhar olan fetih hareketi ile İstanbul, diğer inançlara hürmet esasıyla çok sayıda eser ile taçlandırılmıştır. 
İstanbul uzun yıllar İmparatorluk coğrafyasının beşeri, kültürel ve ticari bir kaynaşma merkezi olmuştur
Başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere fetihte yer alan ecdadımızın hatıralarını minnet ve şükranla anıyor, Peygamberimizin müjdesiyle taçlanmış o kutlu askerlere Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

KADIN KOLLARI

1451 yılında Sultan II. Murat´ın ölümü üzerine henüz 19 yaşında olan oğlu II. Mehmet, Tahta oturduğu günden itibaren Bizans´ı fethetmek düşüncesi kafasında netleşmiştir. ; “-Ya Bizans´ı alırım‚ ya da Bizans beni alır” diyecek kadar kararlı hisseden Fatih Sultan Mehmet (II. Mehmet) tarihe ismini altın harflerle yazdıracak, çağ kapatıp çağ açacak fetih için 2 yıl süre ile hazırlık yapan II.Mehmet 1453 yılının 6 Nisan günü‚ 150.000 kişilik bir orduyla Edirne’den gelerek, İstanbul´u kuşatmıştır.
Bilim ve teknolojiyi iyi değerlendirerek zekası ile zaferlerini süsleyen Fatih Sultan Mehmet, 72 parçalık bir donanmayı‚ karadan yağlı kızaklar üzerinde çektirerek‚ Haliç´e indirmiş ve bu durum düşman tarafında şaşkınlık ve moral bozukluğuyla karşılanmıştır.
Umuyoruz ki, 6 asır öncesinden Osmanlı Ruhunun, başta iman gücü, ilim irfan ve teknolojiye verilen önemini çağımızda da yaşayabilir; kanla sulanan Anadolu’nun kutsal topraklarına hakkıyla sahip çıkacak bir nesil yetiştirebiliriz.
İstanbu’un fethi, yalnızca askeri bir zafer değil, tarihin akışını ve dünyada pek çok dengeyi,  bir çağ kapatığ yeni bir çağ açan “Peygamber Müjdesi” olarak nitelendirilen bir zafer. Başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, bize dünyanın en güzel şehrini emanet eden acdadımızı rahmet ve şükranla yad ediyor, istanlu’un fethinin 562. Yılını kutluyorum.

 

 

TÜRK EĞİTİM-SEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı mesajında;
“Türk-İslam ve dünya tarihinin en önemli olaylarından birisi de şüphesiz İstanbul’un fethidir.
Ordusuna Peygamberimizin adını veren Türk milleti; elbette ki O’nun methine layık olmak için Kızıl Elma olarak gördüğü İstanbul’u fethe azmetti...Köhne Bizans ve zihniyeti yıkılacak, İstanbul’a İslamın mührü Türk milleti tarafından vurulacaktı.Öyle de oldu.
Bilge Hakan Fatih Sultan Mehmet Han; ta çocukken fethin planını kafasında tasarlamıştı.Çizdiği resimlerde dağların üstünde gemiler vardı...Ord.Prof.Dr.Süheyl ÜNVER, o resimleri yıllar önce yayınlamıştı.
Fatih; Bizans surlarını dönen topların dökümünü, matematik hesaplamalarını bizzat kendisi yaptı, her aşamasına müdahil oldu.
 İstanbul ;iman , cesaret , azim , akıl ve milli ruhla fethedildi. Ulubatlı Hasan’ımız Üç Hilali surlara gözünü kırpmadan dikti.
Bugün Türk gençliğini o fetih ruhuyla yetiştirebiliyor muyuz ? Bonzai vb.uyuşturucunun pençesine düşmüş, ,cami önlerinde ,sur diplerinde , park ve sokaklarda kıvrana kıvrana ölen gençlerimiz...
Gençlerimizi Haçlı taklitçiliği , kültürel ve ahlaki yozlaşmayla kaybetme tehlikesiyle yüz yüze olduğumuz acı gerçeğini ve sebeplerini de sorgulamalıyız.
Dedemiz Fatih mezardan çıkıp gelse boynunda,kulağında haçlı sembollerine ,dükkanlardaki haçlı tabelalarına... ne derdi acaba ? Emanet ettiği İstanbul’u ve evlatlarını nasıl bulurdu?
Asitan;Asitane,Astana İstanbul’un ilk adıdır.Güzellikler diyarı demektir.Kazakistan’ın Bilge lideri Nur Sultan Nazarbeyoğlu kurduğu yeni başkente bunun için Astana ismini vermiştir...
İstanbul’a Türk İslam mührü ; bilim , akıl , sanat , ahlak , adalet , merhamet ve imanla vurulmuştur.
Türk milli eğitiminin varlık sebebi Fatihler yetiştirecek Akşemseddin’ler ordusu kurmaktır.
Öğretmenliğe adım atar atmaz korkutulmaya başlanan Türk öğretmeni ; nasıl Fatih’ler , Ulubatlı Hasan’lar ,  Yavuz’lar , Atatürk’ler... yetişterecek ?
Akıl ,bilim , ahlak , adalet ve samimiyetin olmadığı yerde hangi Asitan’lar , İstanbul’lar olabilir ki! Kutlu fethi armağan eden dedemiz Fatih başta olmak üzere ,tüm Alp ve Erenlerimizin ruhları şad olsun.”dedi.