İSRAF DÜŞMANLARI ALA DÜKKANI SEÇTİ

TAKİP ET

Karaman'ın kırsaldaki yerel ve doğal ürünlerini şehirdeki insanlara ulaştıran Ala Dükkan'ın sahibi Ahsen Toktay, gıda israfına karşı oluşturulan 'Ruhun Doysun' proje ekibini ağırlayarak, Karaman'ın yerel ürünleri hakkında bilgi verdi.

Dünya çapında “Respect Food-Gıdaya Saygı” felsefesiyle gıda israfına karşı sürdürdüğü duruşu, Türkiye’de “Ruhun Doysun” projesiyle bir adım ileri taşıyan Grundig’in ünlü şefi Mehmet Gürs işbirliği ile hayata geçirdiği “Ruhun Doysun” projesi ele aldığı konular ve samimi formatı ile büyük kitlelerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Gıda israfına dikkat çekmek, doğa ile bütünleşmiş sürdürülebilir bir yaşam için farkındalığını artırmak gibi konuları samimiyetle işleyen Ruhun Doysun ekibinin bu seferki durağı Karaman oldu. Karaman kırsalındaki üreticilerin doğal ve yerel ürünlerini Karaman’a ve Türkiye’ye tanıtan Ala Dükkan’ın kurucusu ve sahibi Ahsen Toktay ile görüşen Ruhun Doysun ekibinin; Karaman'ın kültürel ve tarihi dokusunun işlendiği, Karaman’ın markası Divle Obruk Peynirinin oluşum sürecinin, bandırma ve sumak yapımlarının konu edildiği çekimler, Taşkale ve Karadağ’da yapıldı. Çekimlere Ruhun Doysun ekibinden Mehmet Gürs, Cemre Narin ve Tangören Tan katıldı.

KARAMAN ÇALIŞMASI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Çekim çalışmaları hakkında bilgi veren Ala Dükkan’ın sahibi Ahsen Toktay, “Üreticinin emeğine sahip çıkan ruhun doysun ekibi Karaman'da sumak yapımından pekmeze, bandırmadan divle peynirine pek çok konuda araştırma, arşiv ve çekim çalışması yaptı” dedi.

Tek başına çıktığı yolda doğru ve emin adımlarla ilerlerken, sektöründe gün geçtikçe markalaşmaya başlayan Ala Dükkan ve sahibi Ahsen Toktay, “Dünyaya ve doğaya daha saygılı bir yaşam felsefesi ile tanınan ruhun doysun ekibinin Karaman çalışması çok verimli geçti” şeklinde konuştu.

KIRSALDA KADININ KALKINMASI PROJESİ

Çekimler esnasında verdiği röportajda Ala dükkan’ın Karaman'ın tanıtımı ve kadınların ekonomiye katkısı konusunda üstlendiği misyon anlatan Ahsen Toktay, “Karaman’ın dağ köylerine giderdim hafta sonları, derdim ki bu insanlarla birlikte çalışayım. Onların kıyıda köşede olan tohumlarına el attık, ektirdik, kuruttuk ürünleri. Şimdi ben gidip o ürünleri satın alıyorum. Bu arada Valilik ve İl Tarım bir yıllık bir proje başlatmıştı, Kurutma Projesi diye, ben buna ‘Kırsalda Kadının Kalkınması Projesi’ dedim” ifadelerini kullandı.