İnşaallah Karamanımız için de hayırlı olur.

TAKİP ET

Evet Karaman'ın 12. Valisi Sayın Süleyman Tapsız önceki gün görevine başladı. Hayırlı ve uğurlu olsun.

HASBİHAL
A.CİCİBIYIK
HOŞ GELDİNİZ VALİ BEY..

Evet Karaman’ın 12. Valisi Sayın Süleyman Tapsız önceki gün görevine başladı. Hayırlı ve uğurlu olsun. İnşaallah Karamanımız için de hayırlı olur.
    Çünkü Karaman birkaç dönemdir en şanssız dönemlerini yaşadı.
    Karaman’ın onca sorunu varken, Valisi ile Yerel yönetimi ve siyasileri anlaşamadı ve olan Karaman’a oldu.
    Karaman birkaç dönemdir de tarihinin en avantajlı dönemini yaşadı, yaşıyor, ama maalesef Karaman bürokrasisinde bu avantajı fırsata dönüştüremedi bir türlü.
    Dediğim gibi birkaç dönemdir Karamanlı Bakanların yer aldığı hükümette, Sayın Lütfi Elvan dönemi hariç (zira Sayın Elvan Karaman için yapılması gerekenlerin birçoğunu kendi iradesi ile yaptı) Karamandaki bürokratlar Karaman ve Karamanlı için bir proje yapıp ortaya koyamadılar (İstisnalar kaideyi bozmaz).
    Kamu personelinin yapılan ihaleler nedeni ile soruşturmalara tabi olduğu, Adli yargıya sevk edildiği ve neredeyse Karaman’da Kamu ihalelerinin durma noktasına geldiği (soruşturmalar nedeniyle ihale komisyonlarına memur bulunamaz duruma gelinmişti) dönemlerin sona erdiği, Karaman ve Karamanlı için tüm kurumların projeler ürettiği bir dönemin başlamasını diliyoruz yeni Vali Sayın Tapsız ile birlikte.
    Bu beklentilerimize derman olması dileğimle, Sayın Vali Süleyman Tapsız’a Karaman’a Hoşgeldiniz diyorum bir kez daha.
KMÜ YENİ REKTÖRÜNÜ SEÇECEK
    Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), ilk/kurucu Rektörü Prof. Dr. Sabri gökmen Temmuz ayında, görev süresini tamamlaması nedeni ile yeni rektörü için seçime gidecek.
    Sayın Gökmen bir Karamanlı olarak, Üniversitenin kuruluşunda önemli hizmetleri oldu, özellikle Üniversitenin fiziki gelişimi onun eseri oldu.
    Ancak KMÜ fiziki gelişiminin yanında başta öğretim elmanı konusunda ve buna bağlı olarak ta beklenen öğrenci sayısı artışında benim beklentime cevap vermedi. Bu konuda elbette Karaman’ın gelişimi ve Sosyal gelişmişliğinin az olması etkili olmuştur ama yine de bu konuda KMÜ beklentilerimizin gerisinde kaldı. Hele hele Karaman Sanayisine ve daha bir çok alanda KMÜ’nün maalesef o beklenen yol gösterici, destek olucu özelliğini göremedik.
    Şimdi yeni bir rektör seçme zamanı. Hiçbir aday tarafı değilim ve olmam da, ancak Karaman’ın geleceğine büyük katkı sağlayacağına inandığım Üniversitemize ve Karamanımıza katkı sağlayacak, kişisel becerileri ve güçlü çevresi olan, Akademik geçmişi parlak, tecrübeli bir ismin Rektör olması en büyük dileğim.  
Bunun için de Karamanlı yetkililerimizin bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum.