İMAR BARIŞINDA HATALI BAŞVURULARA DÜZELTME HAKKI VERİLDİ

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle; 

“İmar Kanununa eklenen Geçici 16. ncı madde ile e-Devlet üzerinden yapılan başvurulara yönelik Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmekte, bu suretle ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırılık içeren yapılar kayıt altına alınarak elektrik, su, doğalgaz aboneliği ile yasal düzenlemede yer alan birçok haktan faydalanılması sağlanmaktadır.

09.08.2018 tarihinden önce yapılan başvurularda; hatalı veya eksik beyanda bulunan, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlarımızın, e-Devlet platformu üzerinden “Güncelle” komutu yardımıyla gerekli düzeltmeleri yapmasına Bakanlığımızca olanak sağlanmıştır.

Beyan düzeltmesi; ada/parsel değişikliği, adres değişikliği, bağımsız bölüm sayısı değişikliği ile sınırlı olup daha önce yapılmış olan ödeme tutarını değiştirmeyen düzeltmelerde işleme onay verdikten hemen sonra yeni Yapı Kayıt Belgesinin e-Devlet üzerinden düzenlenmesi ve indirilmesi mümkündür.

Beyan edilecek yeni bilgilerin ek ödeme yapılmasını gerektirmesi durumunda bu ödeme yapıldıktan ve doğrulanmış cep telefonu numarasına gelen kısa mesajdan sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi e-Devlet üzerinden indirilmesi gerekmektedir. Bu durumda, daha önce alınmış olan Yapı Kayıt Belgesi iptal edilerek, güncellenen başvuru için yeni Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmektedir.

Düzeltme işlemi sonrası alınan yeni Yapı Kayıt Belgesi örneğinin, belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında İl Özel İdaresine yeniden vermesi gerekmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”