İLKÖĞRETİM HAFTASI, DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

TAKİP ET

Karaman'da İlköğretim Haftası, düzenlenen törenle kutlandı.

İlk tören Cumhuriyet Parkında düzelendi. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.
Yılmaz Babaoğlu İlkokulu bahçesinde devam eden törene Karaman Valisi Fahri Meral, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, daire müdürleri, eğitim camiası ile öğrenciler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, yaptığı konuşmada, “2017-2018 eğitim öğretim yılına yeni umutlarla başladık. Devletimiz neslimizin daha iyiye ulaşması için yeni yatırımlarla sayısız imkanlar sundu. Bu yıl ilimize yeni okullar açıldı.  Okullarımız teknolojik malzemelerle donatıldı. Eğitim ortamları yeni ders araç gereçleri ile daha da zenginleştirildi. Milli ve yerli daha gerçekçi içeriğe sahip bir, beş ve dokuzuncu sınıflarda uygulanmaya başlanan yeni müfredatımız gelecek yıldan itibaren tüm ders kitaplarında yerini alacaktır. Bütün bunlar öncelikle millet, devlet, bayrak için faydalı kişiler yetiştirme adına yapılıyor.Milli benliğe sahip olmayan bir eğitim 15 Temmuz da olduğu gibi ucu dışarıdan aklı bir başkasının elinden hareket edenlerin bir avuç hayalperest durumuna düşürür milletin lanet ettiği kişiler haline getirir” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği verdi.
Vali Meral ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.