İLİK NAKLİ BEKLEYEN ÖYKÜ İÇİN KARAMAN'DA KAMPANYA BAŞLATILDI

TAKİP ET

İzmir'de lösemi tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için Karaman'da da başlatılan kampanya kapsamında birçok vatandaş Kızılay'a bağışta bulundu.

İzmir'de yaşayan Eylem ve Çağdaş Yazıcı çiftinin kızları Öykü Arin'e nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulmasının ve ilik nakli olmasını gerektiğinin belirtilmesinin ardından, İzmir'deki birçok kişi kan ve kök hücre bağışı için Kızılay'a başvuruda bulundu.

Öykü için Karaman’da da kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. Kan ve kök hücre bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar İsmet Paşa Caddesindeki Belediye Poliklinik binasında faaliyet gösteren Kızılay’da yoğun saatlerin yaşanmasına sebep oldu.

Kan ve kök hücre bağışında bulunun Karamanlı Selçuk Balcı, “Bu kampanyalar, Öykü Arin'in nezdinde tüm kök hücre bekleyen hastalar için belki bir umut ışığı olacak. Burada tüm Türkiye'nin kan vermesi için çağrıda bulunuyoruz. Öykü'yü dayanışmamız ile yaşayacağız. Sağlıklı insanlarız. Lütfen herkes gelip kan bağışında bulunsun, kök hücre bağışçısı olsun” dedi.

Bir çocuğa umut olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Muhammet Pınar,  Öykü Arin ve ailesini tanımadığını belirten Sibel Ermiş ise “Daha önce de bu tür kan bağışlarım oldu ama bugün Öykü Arin için mesaj gelince bir an önce kan vermek istedim. Umarım uygun ilik bulunur. Ben Öykü'yü tanımıyorum ama benimde çocuk yaşlarından yakınlarım var ve bu konuda çok hassasım. Bütün çocuklar umarım yakın zamanda sağlığına kavuşur” diye konuştu.

Kan veren bazı vatandaşlar da, Öykü'yü tanımadıklarını ancak kendisinin de çocuklarının olduğunu, bu nedenle çok etkilendiklerini söyledi.