İLESAM KARAMAN ŞUBESİ ŞAİR VE YAZARLARI KONUK ETTİ

TAKİP ET

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Karaman Şubesi Gönül Gözü kahvesinde gerçekleştirdiği yaş kütüğüne çivi çakma etkinliğinin ardından 3. Türk Dil Edebiyatçılar Buluşması programını organize etti.  Saat 19.00’da Yunus Emre Konferans salonunda Karaman’daki sanat eseri sahibi edebiyatçılar ve tarihçiler bir araya geldi. Karaman’ın dışında Ankara ve İstanbul’dan da gelen edebiyatçılar İLESAM’ın her yıl düzenleyerek geleneksel hale gelen buluşma etkinliğine renk kattı.

İLESAM Karaman Temsilcisi Hikmet Elitaş ve Karamanlı şair İbrahim Şaşma tarafından düzenlenen etkinliğe şairler, yazarlar ve tarihçilerin yanı sıra halk ozanları ve gazetecilerin de katıldığı gece, adeta bir sanat ziyafeti tadında geçti.

Şairler şiirlerinden, yazarlar yazılarından örnekler sunduğu gecede eserleriyle toplumu aydınlatan tarihçi ve topluma fikir veren edebiyatçılara plaket takdim edildi. Plaketleri takdim eden CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, “Karaman'ın kültür ve sanat faaliyetlerinin çoraklığında, şiirler ve türkülerle vaha tadında keyifli bir akşamdı.

Emeği geçen herkesi, İl Temsilcisi Hikmet Elitaş 'ı ve tüm katılımcıları kutluyorum. Önümüzdeki yıl 4. sü gerçekleştirilecek buluşmayı sabırsızlıkla bekleyeceğim” dedi.