İLESAM'dan Karamanlı öğrencilere yazarlık dersi ve kitap

TAKİP ET

Türkiye'nin 7 Bölgesinde 3. Edebiyat Atölyeleri Projemize Katılan Öğrencilerin Eserlerinden Oluşan Kitaplar  Geleceğin Yazarları İle Buluştu...

Kırk liseli yazarımız İlesam kitabında buluştu.
İLESAM olarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile gerçekleştirdiği Türkiye'nin 7 Bölgesinde 3.Edebiyat Atölyeleri projemiz ile iki ay boyunca haftada altı saat Karamadaki on liseden 150 öğrencimize İlesamın yetkili şair ve yazatlarıca edebiyat,yazarlık ve şiir  dersleri verildi. Derslerin sona ermesi ile öğrencilerden eserler ( yazı ve şiirler ) istendi.  Sonrasında düzenlenen  final programı Tanıtım Toplantısı Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Erzurum, Hatay, İstanbul ve Karaman Atölyelerimizden öğrencilerimiz ve velilerinin katılımı ile 6 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 13'te Ankara Milli Kütüphane salonunda yapıldı. Sunumlarını Nalan Pulat'ın yaptığı programda, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız,ünlü yazar Sinan Yağmur, Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü Belgelendirme ve Arşiv Daire Başkan Serhat Dalgıç konuşmalarını yaptılar. 
Konuşmalar  sonrası  katılan öğrencilere belgeler ve öğrencilerin eserlerinden oluşan kitaplar  verildi.
İlimizden derslere katılan öğrencilerin seçilen eserlerinden oluşan kitaplar ilesam il temsilcisi Hikmet Elitaş'a gönderilmesinden sonra ilgili öğrencilerin ve okullara dağıtılacak.
Ayrıca basılan kitapların Ülke genelinde tüm kütüphanelere gönderime başlandı.
Kitapta Karaman Sosyal Bilimler Lisesi, Karaman Anadolu Lisesi, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi,  15 Temmuz kız AL. Ve Güzel sanatkar lisesinden öğrencilerimizin eserleri yer aldı.