İl yönetimi için kolları sıvadı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Karaman İl Başkanı olarak atanan Abidin Çağlayan, yeni il yönetimi için kolları sıvadı.

31 Mart Mahalli Seçimlerinin ardından Karaman’da büyük bir oy kaybı yaşayan ve Karaman Merkez ve 4 İlçede Seçimleri kaybeden, bu arada Karaman Belediye Meclisi’nde yaşanan gelişmeler karşısında Mehmet Er’in İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi ile yaklaşık 15 gündür süren İl Başkanı belirleme süreci geçtiğimiz Cuma günü Karaman 5. Noteri Abidin Çağlayan’ın İl Başkanı olarak atanması ile noktalandı.
Bu 15 günlük süre içerisinde Karaman’da Genel Merkez yetkililerinin de katılımı ile yapılan Temayül yoklamasının ardından 8 Aday adayı Ankara’ya çağrılarak yüz yüze görüşmeler yapılmış ve ardından üyelere telefon ile aday yoklaması çalışması yapılmış ve bu sonuçlar doğrultusunda da Cuma günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı tarafından 4 aday Ankara’ya çağırılmıştı.
Cuma günü akşam saatlerinde de Abidin Çağlayan AK Parti Karaman İl Başkanı olarak açıklandı ve süreç tamamlanmış oldu.
Edindiğimiz bilgilere göre; İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın İl Yönetimini yeniden oluşturacağı ve Genel Merkez’e onaylatarak göreve başlayacağı, Merkez İlçe yönetimi için ise Genel Merkez ile birlikte bir yol haritası çizeceği öğrenildi.