İl 'Pandemi' Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

Bulaşıcı hastalıklar kişiden kişiye bulaşabilme, geniş kitlelere yayılma ve büyük toplulukları etkileme yeteneğine sahip hastalıklardır. Bulaşıcı hastalıkların büyük kitleleri de etkileme gücü olduğundan, ağır bireysel sonuçların yanı sıra toplumsal sonuçları da ağır olabilmektedir.

 Gelişen ve ilerleyen teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, dünyayı da küçültmüş ve bütünleştirmiştir. Dünyanın herhangi bir yerinde yeni ortaya çıkan veya değişip güçlenerek tekrar ortaya çıkan  eski bir bulaşıcı hastalık etkeni , artık dünyadaki çok uzak yerlere dahi kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmekte ve dünya çapında salgınlara yol açabilmektedir.

İnfluenza (grip) de virüslerinin yol açtığı bir solunum yolu hastalığıdır ve bulaşıcıdır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında görülen ve mevsimsel olarak seyreden influenza (grip) zaman zaman pek çok kişinin hasta olmasına neden olabilmektedir.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019/5 Sayılı Genelge yayımlanmış ve ilkbahar/sonbahar aylarında influenza(grip) vaka sayılarının muhtemel artışına yönelik gerek ülke gerekse iller bazında kamu kurum ve kuruluşlarınca planların hazırlanması istenmiştir.

Bu bağlamda Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Pandemik İnfluenza il Hazırlık Planı” hazırlanmıştır. Karaman İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda 12.12.2019 tarihinde saat 11:30’da Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy Başkanlığında yapılmış olup toplantıya İlçe Kaymakamları merkez ve İlçe Belediye Başkanları ve paydaş kurum müdürleri katıldı.