İL AV KOMİSYONU TOPLANDI

TAKİP ET

KARAMAN İL AV KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI Karaman'da İl Av Komisyonu toplandı.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 3. maddesi gereğince, Karaman Vali Yardımcısı Kaya ÇELİK Başkanlığındaki İl Av Komisyonu toplantısı Karaman Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü, Karaman Şube Müdürü Mustafa Alkan tarafından komisyon üyelerine Karaman ilindeki av-yaban hayatı çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Toplantıda; 2017-2018 Av yılı için Mayıs ayında toplanacak olan Merkez Av Komisyonuna (MAK) sunulmak üzere; avlanmasına izin verilen av hayvanları ve süreleri, limitleri, koruma altına alınan av hayvanları, koruma altına alınan av hayvanlarından avlattırılması talep edilen türler, yasaklanan avlanma usul ve şekilleri, yasaklanan avlanma araç ve gereçleri ile özellikleri, mücadele maksatlı avlanma esas ve usulleri, avlanmanın yasaklandığı sahalar, yaban hayvanı yerleştirildiği için ava yasaklanan sahalar ile ilgili kararlar alındı.
Karaman İl genelinin tamamı, 18 adet Devlet Avlağı, 13 Adet Genel Avlak olmak üzere toplam 31 adet avlağa ayrıldı. Avcılar, 2017-2018 Av Döneminde Avlak Yönetimi Bilgi Sisteminden (AVBİS) Av Hayvanı Kota izni almak şartıyla av yapabilecekleri belirtildi.
Haber: İsmail DİKBAŞ