İl Afet Risk Planı 1.Çalıştayı Tamamlandı

TAKİP ET

Karaman Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan olan ilimiz İl Risk Azaltma Planının (İRAP) aşamalarından olan 1. Çalıştay 1-3 Haziran tarihleri arasında 5 oturum olarak gerçekleştirildi.

1 Haziran Salı günü saat 11.00’da Obruk, saat 14.00’da Kütle Hareketleri, 2 Haziran Çarşamba günü saat 11:00’da Deprem, saat 14:00’da Kuraklık ve 3 Haziran Perşembe günü de  saat 14:00’da Sel/Taşkın Afetleri için oturum düzenlendi.

Pandemi süresi devam ettiği için online olarak gerçekleştirilen programa ilgili tüm Kamu Kurum/Kuruluş ve STK’lardan alanlarında uzman teknik personel ile akademisyenler katılım sağladı.

Oturumlar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerife Han moderatörlüğünde gerçekleştirilirken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden Obruk konusunda Dr. Öğr. Üyesi Gizem Mısır, Deprem konusunda Dr. Öğr. Üyesi Yağmur Dikiciaşık, Kuraklık konusunda Öğr. Görevlisi Durmuş Ali Çarkacı, ile Öğr. Görevlisi Yasir Doğan, Kütle Hareketleri konusunda Öğr. Görevlisi Yusuf Doğan; ayrıca Kütle Hareketleri konusunda Adıyaman Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Senem Tekin, Obruk konusunda Mersin Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Osman Orhan ve Sel konusunda da Karatay Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Vahdettin Demir sunum yaptılar.

Yapılan oturumlar katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona ererken çalıştayda anlatılanlar ışığında Haziran ayı sonu yapılması planlanan 2. Çalıştaya kadar ilgili kurumlarca hazırlık yapılması temennisiyle çalıştay tamamlandı.




karaman deprem afet il müdürlüğü il risk azaltma çalıştayı şerife han