İKİNCİ TÜRK DİLİ EDEBİYATÇILAR BULUŞMASI DÜZENLENDİ

TAKİP ET

Karaman'da şair, yazar, araştırmacı yazar, halk ozanları ve edebiyatçılar İlesam faaliyetiyle bir araya geldi.

Türkiye İlim ve edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Karaman Temsilciliği ‘2. Karaman Türk Dili Edebiyatçılar Buluşması’ konulu etkinlik düzenledi.
Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, KMÜ Türk Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Doç.Dr.Alaattin Uca, Kamu-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı,Türk Ocakları Başkanı Yunus Turan, çok sayıda yazar, halk ozanı, şair ve vatandaş katıldı.
İLESAM Karaman Temsilcisi Hikmet Elitaş, yaptığı konuşmada, “Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan Karaman’da gecen yıl birincisini düzenlediğimiz Karaman Türk Dili Edebiyatçılar Buluşmasının bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Karamanoğlu, Yunus Emre diyarında önemli şairlerimizin yetiştiği bu topraklara Türk Dili Edebiyatçılar Buluşmasını yapmanın anlamlı buluyorum. 2017 yılının Cumhurbaşkanımızda Türk Dili Yılı ilan edilmesini bizim yaptığımız bu buluşma ile örtüştüğünü ve daha bir anlam kazandığını düşünüyoruz. Bu yıl İLESAM’ın katkılarıyla ilimiz dışından şair ve yazarlar da katıldı. Yerelde düzenlediğimiz bu etkinliğimizi ulusa taşımış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu etkinliğimiz geleneksel hale gelir” dedi. 
İLESAM Yönetim Kurulu Üyesi Durak Turan Düz ise konuşmasında, İLESAM hakkında bilgiler verdi. 
Konuşmaların ardından şair, yazar ve araştırmacılar hazırladıkları eserleri seslendirdi.
Etkinliğe hiçbir bürokratın katılmaması eleştiri konusu oldu.