İKİ MİNİBÜS TEK EKMEK TEKNESİ

TAKİP ET

Karaman'da popülerliği artan köfte ve kokoreç minibüsleri içerisindeki farklı özelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Kokobüs, iki minibüsün birleştirilmiş haliyle vatandaşa hizmet veriyor.

Yıllar önce Karaman'da sayıları 1 ya da 2 olan seyyar köfte ve kokoreç minibüsleri yaklaşık 5 yıldır popülerliğini arttırdı. Vatandaşların samimi ve doğal ortam arayışlarından dolayı seyyar köfte ve kokoreç minibüs sayıları her yıl artış gösteriyor. Şu anda Karaman'da 10 ile 15 arasında vatandaşa hizmet veren seyyar köfte ve kokoreç minibüsü bulunuyor. Bu minibüslerin içinin kısmi lokantaya çevrilmesiyle vatandaşa hizmet veriyor. Arabaların iç kısmında yer alan ocaktan çıkan dumanın dışarıya salımı ise arabanın tavanında yuvarlak bir deliğin açılması ile sağlanıyor. Açılan deliğe boru takılarak baca sistemi oluşturulmuş ve bu sistem sayesinde ocakta kokoreçler ve köfteler pişiriliyor.

            Karaman Tren İstasyonu yanındaki boş bir alanda faaliyet gösteren seyyar köfte ve kokoreç arabası ise diğer arabalardan farklı özellik gösteriyor. Bu özelliğiyle dikkatleri de üzerine çeken ve ismi Kokobüs olan seyyar araç, iki minibüsün birleştirilmesiyle oluşturulmuş.

            Kokobüs'te köfte ve kokorecin yanında sucuk ekmek de yapılıyor.