İKEV: Vakfımızın Tek Bir Yönetim Kurulu Var. O da  Görevinin Başındadır

TAKİP ET

İstanbul Karamanlılar Eğtim ve Kültür Vakfı yönetimi, duyurusu yapılan sözde olağanüstü genel kurul ile ilgili bir tekzip metni yayınladı.

iKEV’den yapılan yazılı açıklamada, “Vakfımızın Genel Kurulu her yıl Mart ayında yapılmakta olup, tarihimizde hiç yapılmamış Olağanüstü Genel Kurul düzenleme şartları da, tüzüğümüzde açıkça yazılmıştır. 21 Kasım 2021 tarihi için kanunsuzca yapılan Genel Kurul Daveti için sözlü, yazılı ve noter kanalı ile gerekli uyarılar yapılmış olmasına rağmen, Korsan Olağanüstü Genel Kurul daveti yapmışlardır. 

Korsan Olağanüstü Kurul ile ilgili yasal işlemler başlatılmıştır. Vakfımıza ve Kurullarına yapılan saldırılara, iftiralara, her platformda ve kanuni yollarla gereken yapılacaktır.  Vakfımız 1997 senesinde kurulmuş, tüzüğü gereği her yıl Genel Kurul düzenleyen, her iki yılda bir seçim yapan, Başkanlık sistemiyle değil, siz değerli üyelerimiz tarafından seçilen Yönetim Kurulları tarafından yönetilen ve kendi içinde görev dağılımı yapan demokratik bir kurumdur. Dernek kuruluşundan bugüne kadar, yaklaşık 30 yıldır, tüm Genel Kurullara sadece Karaman sevdası ve hizmet arzusu ile tek liste gidilmiş, başta kurucular olmak üzere, bu oluşuma destek olması adına, İstanbul da yaşayan ve görev yapma arzusunda olan herkes Vakfımıza davet edilmiş, tek bir çatı altında bugüne kadar gelinmiştir.

9 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası belirlenen Yönetim Kurulu, 6 Ekim 2021 tarihinde sadece başkan değiştirerek mevcut yönetim kurulu ile yoluna devam etmektedir. Yayınlanan haberde yeni yönetim isimleri de belirtilmiştir. Bu listede bulunan Yönetim Kurulu üyelerimiz İrfan Çimen ve Begüm Alkan’da yer almaktadır. İki kurul üyemiz mevcut yönetim kurulunda görevlerine devam etmekte olup, yapılan korsan olağanüstü kurula katılmamışlardır. Kendileri de listede yer aldıklarını yayınlanan haberlerde görmüşlerdir. Trajikomik…” dendi.

İKEV Yönetim Kurulu

Mehmet Başar                Yönetim Kurulu Başkanı

Süleyman İlker Bacak      Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Mehmet Aydemir            Yönetim Kurulu Vakıf Müdürü

Mahir Yıldırım                 Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet Kaşıkçı              Yönetim Kurulu Üyesi

İrfan Çimen                     Yönetim Kurulu Üyesi

Begüm Alkan                  Yönetim Kurulu Üyesi

Burçak Akbalık                Yönetim Kurulu Üyesi

Suat Yıldırım                   Yönetim Kurulu Üyesi