İKEV Başkanı Yıldırım: "Dileğimiz o ki bağış verenlerin sayısını artıralım"

TAKİP ET

İstanbul Karamanlılar Vakfı (İKEV) Başkanı Av. Suat Yıldırım yaptığı açıklamada, 

"Yeni öğretim yılı başlayacak; Virüsün etkisi de sürüyor. Hep birlikte dikkatli ve sorumlu olmamız gerekiyor. İKEV vakfımızı ve beni arayarak burs bağışı yapan hemşerilerimize öğrencilerimiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Dileğimiz o ki bağış verenlerin sayısını artıralım. İnsanlarımızın özellikle bu zor günlerde azda olsa bağış yapmaya davet ediyoruz. İKEV yaklaşık 30 yıldır her yıl 100 öğrenciye burs verdi. Bu burs hemen hemen aynı kişiler yaklaşık 25-30 kişi tarafından karşılandı. Allah onlardan razı olsun.

İsimleri yazmak doğru olmayabilir Ama rahmetli Hakkı Öztoprak ve ailesi yurt dışında yaşıyorlar; Türkiye ye gelince ilk işleri vakfa aidat ödemesi ve burs ödemesi yapmak bunu öylesine bir sorumluluk ve sıcaklıkla yapıyorlar ki ! Görmelisiniz ; Hakkı amcanın mekanı cennet olsun. Ailesinden Zeliha abladan çocuklarından Allah razı olsun. Yıllık Burs 8x300: 2.400 TL  Veya herkes imkanına göre aylık olarak daha düşük rakamlar bağışlayabilir. Vakfın burs hesabı ayrı bir hesap olarak takip edilip sadece burs için kullanılmaktadır.

Bu arada rahmetli Ali Eğler amcadan ailesinden bahsetmeden olmaz. Ali amca TEV vakfının kuruluşunda bulunmuş. İKEV burs fonuna ilk sermaye olarak 50 bin TL bağışlayarak burs fonunu geliştirip biriken sermaye ile kendi kendine yeter olmasını diliyordu. Biz Vakıf olarakta bunu destekleyip fonun yeterliliğini destekliyoruz. Bağış yapan bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.