IHLAMURA TALEP FAZLA

TAKİP ET

Bu yıl sert geçen kış şartları ile birlikte Karaman kent merkezinde soğuk havalarda vatandaşlarda şifalı bitkilere ilgi gösteriyor.

KARAMANLI AKTARLAR ŞİFA DAĞITIYOR

Karaman’da herkesin tanıdığı Süreyya Büfe, yıllardır aktarlık konusunda da satış yaparak şifa dağıtıyor.
Bitkisel ürünlerde satan Süreyya Kayalık, büfesinde bu mevsimlerde ıhlamur başta olmak üzere yeşil çaylara da ilginin olduğunu söyledi. Hatmi Çiçeği, Zencefil, Zerdafal ve ıhlamur ile kekik satışlarının bu sezonda daha da rağbet gördüğünü belirten Süreyya Kayalık;
“Ihlamur satışlarımız iyi. Vatandaş istiyor. Biraz zam geldi tabi. Kilosu 100 TL kalitesine göre de fiyat artıyor. Gribe karşı vatandaşlar problem yaşıyor Bunu için de şifalı bitkilerde talep görüyor.
Yani soğuk havalarda hemşehrilerimiz şifalı bitkilere ilgi gösteriyor. Yıllardır vatandaşlara zencefil, zerdeçal, havlucan, ıhlamur, narçiçeği, hibiskus, ekinezya, kuşburnu ve adaçayı gibi bitkisel çözümleri sunuyoruz.
Çünkü bu bitkiler bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de insanı zinde tutuyor. Kış çaylarımız da harika. Onlara da ilgi yüksek.”dedi.
IHLAMURA TALEP FAZLA
Hava sıcaklıklarının ülke genelinde hissedilir derecede düşmesiyle ıhlamur fiyatları da adeta tavan yaptı. Süreyya Kayalık;
“Kışın yoğun bir şekilde tüketilen ıhlamurun kilogram fiyatının şuan 100 TL ve üzerinde. Ihlamur fiyatlarının artmasının birinci sebebi iklim şartları. Ihlamur da mahsul bu yıl az oldu. Kışın ortalarında gribal enfeksiyonlarda daha fazla artış olduğu için bu mevsimde ve kış ortalarında daha fazla tüketiliyor. Kilogram fiyatı vatandaşa yüksek geleceği için bizde vatandaşa bunu en düşük şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. Vatandaşın alım gücüne göre küçük paketler halinde satışa sunuyoruz.”dedi.