İç Anadolu'da En Fazla Yağış Karaman'a Düştü

TAKİP ET

Türkiye'de 2024 yılı Ocak ayı, son 53 yılın en sıcak Ocak ayı olarak kayıtlara geçti. İç Anadolu Bölgesinde en çok yağış Karaman'a düştü.

Gazetemizin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2024 Ocak ayı sıcaklık ve yağış değerlendirme analizlerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye son 53 yılın en sıcak ocak ayını yaşadı. 2024 yılı Ocak ayı ortalama sıcaklığı 5,7 derece olarak ölçüldü.

Ocak’ta uzun yıllar sıcaklık ortalamalarının 2,8 derece üzerinde bir sıcaklık gerçekleşti. Ocak ayında; en düşük sıcaklık eksi 31,3 derece ile Ardahan'da, en yüksek sıcaklık ise 29,3 derece ile Düzce’nin Akçakoca ilçesinde tespit edildi.

İç Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, Yozgat çevresinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

Bölgenin Ocak ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı eksi 0.6 derece iken, 2024 Ocak ayı 2.9 derece olarak tespit edildi. Ekstrem sıcaklıklar, bölgede en düşük sıcaklık eksi 14.4 derece olarak Sivas Kangal’da, en yüksek sıcaklık ise 16.1 derece olarak Konya Çumra’da gerçekleşti.

İÇ ANADOLU’DA EN FAZLA YAĞIŞ KARAMAN’A DÜŞTÜ

Bölge geneli yağışlarda ise Ege ve Akdeniz bölgeleri hariç tüm bölgelerde artma kaydedilirken, en fazla artma % 68 ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleşti.

İç Anadolu Bölgesi'nde en fazla yağış alan il 73.6 mm ile Karaman, en az yağış alan il ise 43.5 mm ile Çankırı oldu.

Karaman yağış