İbrala Baraj sahasındaki çiftçilere müjdeli haber

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada, "Tadilata alınan İbrala Barajında inşaat alanını ziyaret ederek, bilgi alarak üreticilerimize bilgi vermeye devam ediyoruz.

Karaman ve bölge köylerimizde tarım yapan çiftçilerimiz için hayati önem taşıyan, suyu boşaltılarak tadilata alınan İbrala Barajını ziyaret ederek ilgili ihaleyi alan Kar İnşaat saha şantiye şefi İbrahim İlhan’dan barajın yapım süreci ile ilgili bugün müjdeli haberler aldık. Önceki ziyaretimizde tadilatın hava şartlarının olumlu olması halinde yaklaşık 220 günlük bir sürede tamamlanmasının planlandığını belirten firma yetkilisi barajın kapağının kapatılarak SU tutulmaya başlandığı ile ilgili müjdeli bir haber verdiler.

Yaz günü kuraklığa rağmen şu andaki su girişi günlük yaklaşık 340 bin ton civarı olan İbrala Barajı, kışın bir milyon metre küpe kadar çıkıyor. 

Tüm bunlara bakıldığında kışımız iyi geçmesi halinde gelecek planlaması yapamayan, zor durumda olan çiftçilerimiz için bu gelişmeleri inşallah umut veren bir durum olarak değerlendiriyoruz.

Bizlere baraj sahası ziyaretlerimizde eşlik eden, bizleri misafir eden, sahayı gezdiren özverili bir ekip çalışması yaparak verilen süreden önce su tutulmasında büyük emeği olan Saha Şantiye Şefi İbrahim İlhan’a teşekkür ediyoruz.

Ziraat odası olarak Barajın tadilat sürecini yakından takip ederek üreticilerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.