İBRAHİM BEY OKULUNDAN KÜLTÜR DERGİSİ "LEYLEK BABA"

TAKİP ET

    NİTELİKLİ BİR DERGİDEN VİZYONER BAKIŞA

İBRAHİM BEY OKULUNDAN KÜLTÜR DERGİSİ “LEYLEK BABA”
    Karaman’da eğitim hizmeti veren Devlet Okullarından İbrahim Bey İlkokulu ve Ortaokulu, “Leylek Baba” başlığı ile adım eğitim ve kültür dergisini çıkardı.
    NİTELİKLİ BİR DERGİDEN VİZYONER BAKIŞA
    Karaman’lının yakından tanıdığı ve son yıllarda yatığı kültürel araştırmalarla öne çıkan Araştırmazı Yazar eğitimci Yusuf Yıldırım’ın editörlüğünü yaptığı “Leyle Baba” dergisi nitelikli bir dergiden vizyoner bir bakışla hedef kitleye yöneliyor.
    “Leylek Baba” dergisi eğitim merkezli ve paydaş odaklı temalarla dikkat çekerken, editor Yusuf Yıldırım;
    “İbrahim Bey İlkokulu ve Ortaokulu için bir dergiye karar verdiğimizde karşılaşacağımız sorunlar, derginin mimarisi kadar içerik ve tasarımı idi. Zira omurgasız bir dergi savruk ve acemice olacaktı. Sıradanlığı aşabilmenin yolu heyecan katıklı içerik ve sıcacık yüzle olacağını biliyorduk. Ve böyle bir kültürel hizmete katkı sağladık.”dedi.
    İKİ MAHALLE BİR OKUL TEMASI
    Derginin başyazısında Okul Müdürü Tugay Koçak’ın ifadelerini yer alırken, okulun tarihçesi ve başarı karnesi de ele alınmış. Yine Yazar Osman Nuri Koçak’ın da 1978 yılına ait bir hatırası bulunurken, iki mahalle bir okul temasında Ramazan Demir, Oyuncakçı Mehmet amcayı, Remzi Tartan, Sümer ve Larende mahallelerinin kuruluş yılarına dair hatıralarını da kaleme almış.
    İbrahim Bey Okulunun ilk mezunlarının da yer aldığı Leylek Baba dergisi, tarih ve kültürel içeriği ile de dikkat çekiyor.
Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK