Hurda araç parçalarını çalıp, hurdacıya, Hurdacı da gidip başkasına sattı

TAKİP ET

Karaman merkeze bağlı Eğilmez köyünde hurdaya ayrılmış araç parçalarını çalıp hurdacıya satan kişi ile, hırsızlık parçayı satın alan kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Karaman İl Jandarma Komutanlığına müracaat eden A.B.  (31) isimli şahıs Eğilmez köyünde evinin avlusunda bulunan hurdaya ayrılmış araç parçalarının çalındığını bildirdi. Bunun üzerine Jandarma ekipleri bölgede ve yakın çevrede yaptıkları araştırma ve istihbari çalışmalar neticesinde şüpheli şahısları ve araçları tespit etti.
Hurdacılık yapan şüpheli C.D. (34) isimli şahsın kullandığı aracın yapılan incelemesinde Karaman istikametine gittiğinin tespit edilmesi üzerine şüpheli şahıs ve kullandığı araç ile ilgili olarak Sanayi bölgesinde araştırma yapılarak hurda dükkanları kontrol edilirken şahsın Karaman il merkezinde bir hurdacıda hırsızlık araç parçalarını sattığının belirlenmesi üzerine işyeri sahibinin ifadesi alınırken işyeri sahibi hakkında ikinci el alım-satım belgesi düzenlemediği gerekçesiyle adli soruşturma başlatılırken şahıs malzemeleri C.D.’den satın aldığını itiraf etti. Bunun üzerine C.D. isimli şahıs Karaman merkezde yakalanarak yapılan sorgusunda söz konusu malzemeleri Eğilmez köyünde ikamet eden M.K. (35) isimli şahıstan aldığını ve hurda olarak sattığını itiraf etti.
Şahsın beyanı üzerine Jandarma M.K. isimli şahısı da yakalayarak gözaltına aldı. Her iki şüpheli de  7 Aralık Salı günü Karaman Adliyesine sevk edilirken adli makamlarca alınan ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri ve tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.