Hububat hasadında biçerdöver kontrolleri devam ediyor

TAKİP ET

Kazımkarabekir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat hasadında dane kaybını en aza indirmek amacıyla hummalı bir çalışma yürütüyor.

İlimiz ve çevrelerinde meydana gelen yağış hasat zamanını gecikse de ilimizde hasat başladı. İlimiz genelinde arpa hasadı devam ediyor. Kâzımkarabekir ilçesinde de arpa hasatı başladı. Kazımkarabekir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli personeller tarafından biçerdöver kontrolleri yapıldı. 
Hububat hasatında dane kaybını en aza indirmek için İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince hummalı çalışma devam ediyor. 
Biçerdöver kontrollerinin yanı sıra üreticileri dane kaybı konusunda bilgilendirmek amacıyla İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce eğitim faaliyetleri de yürütülüyor. 
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli teknik ekipler, hububat hasadı döneminde çiftçilerin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için biçerdöver operatörlerinin belgeli olup olmadığı, yangın söndürme ekipmanları, yardımcı eleman olup olmadığı, biçim yüksekliği, dane döküm durumu, elek ve elevatör, batör, kontrabatör gibi ayarlarının tam olup olmadığı denetleniyor. 
Ortalama verime ilişkin bilgilerle biçerdöver sahibi, operatörü ve tarla sahibi hakkında kişisel bilgiler hasat denetim formuyla kayıt altına alınıyor.
Kazımkarabekir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince muhtarlara biçerdöver sahibi ve köy halkı adına sözleşme yapmaları, herhangi bir sorun yaşanması halinde hukuken mağdur olmamaları için tavsiyede bulunuluyor. 
Yapılan denetimler sırasında Biçerdöver Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesiyle ilgili Valilik Tebliğ’i hükümlerine aykırı hareket eden biçerdöver sahiplerine cezai işlem uygulanıyor.