Hollanda Devleti'nden Karamanlı Selahattin Asal'a Kraliyet Madalyası

TAKİP ET

Aslen Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesine bağlı Akarköy köyünden olan ve yaşamını Hollanda'nın Huizen kasabasında sürdüren hemşerimiz Selahattin Asal'a, kentte değişik kuruluşlarda 25 yıldır yürüttüğü gönüllü hizmetlerinden dolayı Huizen Belediye Başkanı Niek Meijer tarafından kraliyet madalyası verildi.

Yaklaşık 40 yıldır Huizen kentinde ikamet eden Selahattin Asal, boş zamanlarını HDV’ye bağlı Selimiye Camii’nde gönüllü  hizmet vererek geçiriyor. Bu durumu göz önünde bulunduran cami yönetimi, Hollanda’daki gönüllüler kervanına Selahattin Asal’ı da ilave etmek için Huizen Belediyesine müracaatta bulundular.

Yapılan araştırmalar neticesinde kraliyet makamlarınca Selahattin Asal’a kraliyet Nişanı verilmesi yönünde karar verildi.

26 Nisan 2021 Pazartesi günü de kentin Belediye Başkanı Meijer, Selahattin Asal’ın evine gelerek layık görülen Kraliyet Nişanı’nı kendisine takdim etti.

Kraliyet madalyasına layık görülen Asal duygularını şu sözlerle ifade etti:“Hiç beklemediğim bir olayla karşılaştım. Belediye Başkanının bu sabah beni telefonla arayıp ‘Ben Huizen Belediye Başkanıyım. Size tebrik ederim’ diyerek evimize ziyaret etmek istediğini söyledi. Ben çok heyecanlandım, ne yapacağımı şaşırdım. Madalyayı takdim ederlerken içim doldu, ağladım. Çok değişik bir duyguymuş. Gönüllü çalışan kişilerin ne kadar değerli olduklarını şimdi anladım" dedi.

Huizen Belediye Başkanı Niek Meijer, Selahattin Asal'ın eşi Nurten Asal’a bir buket çiçek takdim  etti ve eşine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Hollanda’da geleneksel olarak dağıtılan Kraliyet Nişanı’na bu sene Selahattin Asal ile birlikte 16 Türk layık görüldü.