Hızlı tren açılışı yine başka bir tarihe mi kaldı?

TAKİP ET

*Yaygın Basında 4 Eylül'de Açılacağı Belirtilen Konya-Karaman ve Ankara-Sivas Hızlı Tren Seferlerinin Açışlı ile İlgili Resmi ve Net Bir Cevap Bulamadık.

2012 Yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Hemşehrimiz Lütfi Elvan tarafından temeli atılarak yapımına başlanan Konya-Karaman Hızlı Tren hattı çalışmalarında aradan geçen 9 yılda bir türlü bitirilemeyen ve birkaç yıldır açılacağı ile ilgili tarihler verilen Hızlı Tren seferleri bir türlü başlatılmazken, en son 10 gün önce Yaygın Basında yer alan ‘Konya-Karaman Hızlı Tren seferleri 4 Eylül’de Açılışı yapılacak olan Ankara-Sivas Hızlı Tren Seferleri ile birlikte yapılacak’ haberlerinin de aslı çıkmadı.

Konu ile ilgili birkaç gündür yaptığımız araştırmada Konya-Karaman Hızlı Tren seferlerinin 4 Eylül Cumartesi günü açılması ile ilgili Resmi ve net bir bilgiye ulaşamadık.

Tüm hazırlıkların ve Test Sürüşlerinin tamamlanmasına rağmen açılışının neden bekletildiği ile ilgili hiçbir açıklama yapılmazken, yaklaşık 10 gün önce Yaygın Basında yer alan 4 Eylül tarihi ile ilgili de hiçbir doğrulama açıklaması henüz yapılmadı.

Karaman halkı 4 Eylül’de açılacağı belirtilen haberlerle büyük bir sevinç yaşayarak umutla yarınki açılışı beklerken, hiçbir yetkiliden açılış ile ilgili net hiçbir bilgi verilmedi.

SEFERLERİN AÇILMAMASI HAT GÜVENLİĞİ Mİ?

Gazetemizin konu ile ilgili yaptığı araştırmada; Konya-Karaman Hızlı Tren seferlerinin tüm hazırlıkların ve testlerin bitirilmesine rağmen açılmamasının, daha önce yapılan ‘Uluslar arası Denetim Raporları bekleniyor’ açıklamaları ile raporlarda hat güzergahının güvenlik şeridinin olmaması nedeni ile seferlerin başlatılamadığı iddia edildi.

Bu iddia doğru ise hat güvenliği için (Tel çit Vb.) bir ihale açılarak işin aylarca uzayabileceği belirtiliyor.

karaman karaman haber hızlı tren açılış karaman-konya hızlı tren