HES kodu olmayan kamu kurumlarına giremeyecek

TAKİP ET

Karaman İl Sağlık Denetim Merkezi kuruldu

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Sağlık Bakanlığı tarafından Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasıyla alınan kod ile vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına girebileceğini söyledi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Işık, “Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasını başlatıyoruz. HES’i tüm kamu kuruluşlarında zorunlu hale getiriyoruz. İkinci basamak olarak da umumi açık yerlerin girişlerinde de bu uygulamayı başlatacağız. Uygulamayı indirmeyen ama HES kodu almış olan kişiler girebilecekler. Ama hiç HES kodu almamış ise kamu kurum kuruluşlara HES kodu almadan giremeyecek” dedi.

İL SAĞLIK DENETİM MERKEZİ KURDUK

Evde karantinada olan vatandaşlarımızın takibini HES uygulaması ile yapabileceğiz. Karantinada olan vatandaşlar ne yaparsanız yapın evden bir şekilde uzaklaşmaya çalışıyorlar. Onları önleyebilmek için İl Sağlık Denetim Merkezi kurduk. Merkezde filyasyon ekipleri ve denetim ekiplerimiz var. Bu merkezdeki üyeler ise muhtarlar, azalar ve kolluk kuvvetlerimiz olacak. Mahallelerimizi bu üyelerimize zimmetledik. Her mahalleye gidecek kişileri oluşturduk. O ekipler buralara gidecekler. Günde en az iki kere gidecekler. Evde olup olmayacaklarını yoklayacaklar. 

VALİLİK İHBAR HATTI KURULDU

Valilik ihbar hattını kurduk. Telefon numaramız 03382267112 bu valilik ihbar hattı. Kovidle ilgili olarak dışarıda gördüğünüz durumları bu numarayı arayarak bilgi verebilirsiniz” dedi.