Her şey Karaman'ın huzuru için 

TAKİP ET

Karaman'da vatandaşın huzurunu bozacak her türlü suçun önlenmesi ve suçun engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar ara vermeden devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere yapılan çalışmalarda vatandaşın huzurunu bozacak suça karışan şahısların yakalanması için 6 bin 621 şahsın sorgusu yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 20 şahıs yakalandı, 65 şahsa adli ve idari işlem yapılırken 12 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Trafik denetimlerinde ise 72 araç sürücüsüne ehliyetsiz, yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan, 14 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 8 sürücüye kamunun huzur ve düzenini bozacak şekilde araç kullanmaktan, 3 okul servisine evrak eksikliğinden cezai işlem uygulanırken, 6 araç trafikten men edildi. 20 sürücü belgesine ise el konuldu.

Ayrıca yapılan çalışmalarda 13 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet kuru sıkı tabanca, 65 adet kesici/delici alet, 713 gram uyuşturucu madde, 35 adet uyuşturucu hap, 2 adet hassas terazi, 174 adet kaçak sigara, 100 adet elektronik sigara, 3 litre kaçak alkol, 37 adet silah yapımında kullanılan malzeme ve silah parçası ele geçirildi.

İlimizdeki huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edileceği açıklandı.