HER İŞÇİ, İŞÇİ KONUTLARINA BAŞVURABİLİR

TAKİP ET

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan işçi konutlarındaki talep fazlası konutlara tüm işçilerin başvurabileceğini bildirdi.

TALEP FAZLASI OSB İŞÇİ KONUTLARINA 1 YIL SİGORTALI İŞÇİLER BAŞVURABİLECEK

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçiler için yapılan konutlarla ilgili bilgi verdi. 

Çalışkan, yaptığı açıklamada, Toplam işçiler için 428 konutun yapıldığını ve bu konutlardan 200’üne talep yapıldığını, 228 tanesinin ise boş olduğunu, bu konutlara 1 yıl sigortalı çalıştığını belgeleyen her işçinin  başvurabileceğini söyledi. 
HER İŞÇİ, İŞÇİ KONUTLARINA BAŞVURABİLİR
    Çalışkan, “Biz yaptığımız çalışma ile 5 bin konutun yapılacağı bir alan belirledik. Türkiye’de en hızlı ve en çok konutun yapıldığı il oluyoruz. Organize İşçi Konutlarında 428 konut var. Bunun 200 tanesinin satışı (talep yapıldı) gerçekleşti. 228 tanesi boş. Bu 228 boş konuta Organize sanayi, dışarıdaki bir yıllık sigortası olan tüm işçiler bu konutlardan alma hakkına sahip. Bu konuda TOKİ’den gerekli açıklamalar yapılacak” dedi. 
998 KONUTUN İHALESİ 15 ŞUBATTA İHALE EDİLECEK
998 konutun 15 Şubat Pazartesi günü ihale edileceğini ifade eden Başkan Çalışkan, “15 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek yaklaşık 998 konut daha ihale ediliyor. Bu önemli. 
Emekli ve işçi konutlarının ikinci etap toplam 998 konut inşa edilecek. 400 konut emekliler için ayrılmıştı. Bu 598 konutunda yine dar gelirli bütün herkes alabilecek. Emeklilere konut sağlıyoruz. Şehrimizde her kesimi konut sahibi yapacağız” diye konuştu.