HER ÇAĞIN NİMETİ "KEÇİBOYNUZU"

TAKİP ET

İnsan sağlığının her geçen gün daha fazla tehlikeye karşı maruz kalıyor. Vatandaşların bu sağlığı tehdit eden durumları en aza indirmenin yollarını arıyor. Keçiboynuzu meyvesi ise tam da bu durumlar için biçilmemiş kaftan olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık sorunlarının çözümü için günde bir kaç tane keçiboynuzu meyvesinin tüketilmesi öneriliyor

Çeşitli hazır besinler günlük hayatımızda, iş yerimizde, mutfağımızda, çocuklarımızın okul kantinlerinde, hatta benzin istasyonlarının marketlerinde bile dikkat çekici durumda bize sunuluyor. Teknolojinin sunduğu bu tür kolaylıklar, insanın sağlıklı beslenmesine olumsuz etki ediyor.

Karaman'da faaliyet gösteren Şifa Baharat'ın işletmecisi Aktar Ejder Atçeken, insan sağlığına olumsuz etki eden, hazır besinlerin doğal alternatifi olan ve birçok sağlık sorunun dermanı olarak gösterilen keçiboynuzu hakkında gazetemize bilgi verdi.  Çoğumuzun televizyon karşısında atıştırmak üzere hazırlanmış sağlığa zarar veren ürünleri tükettiğini dile getiren Aktar Atçeken, "Oysa bunların yerine televizyonun karşısında birkaç tane yavaş yavaş tüketeceğiniz keçiboynuzu hem keyif vericidir, hem de sağlıklıdır. Birkaç zaman sonra vücudunuzda bunun olumlu etkilerini hissetmeye başlarsınız" dedi.

Migren şikayeti olanlar genelde çikolataya karşı açlık duymaya başladıklarında migren ağrılarının başlama devresine girmiş olduklarına dikkat çeken Aktar Atçeken, "Unutmayınız ki, çikolatanın temel maddesi kakaodur. Keçiboynuzu kakaoya karşı alerjisi olanlara ideal bir alternatif çözümdür. Eğer kakaoya karşı alerjiniz varsa, keçiboynuzunu rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu nedenle alerjiye yatkınlığı olanların veya alerjik reaksiyonları olanların kakao tüketiminde ölçülü olmalarını tavsiye ederim" sözlerini kullandı.

 KAKO ALERJİSİNE KARŞI KEÇİBOYNUZU

Özellikle okul çağındaki çocukların severek tükettikleri kakaolu süt ve ürünlerine ailelerin dikkat etmesi gerektiğini belirten Aktar Atçeken, "Eğer çocuğunuzda alerjik şikayetler varsa ve astım gibi alerjiye bağlı diğer rahatsızlıklar söz konusuysa kakaolu besinlere karşı ölçülü olmakta büyük faydalar vardır. Kakaoya karşı alerjisi olan çocuklar için keçiboynuzu mükemmel bir alternatiftir" şeklinde konuştu.

İSHAL DURDURMADA DESTEKLEYİCİ

"Keçiboynuzu vücuttan ağır-metallerin atılmasında oldukça etkilidir" diyen Aktar Atçeken, "Mesleği gereği veya çalışma ortamlarından dolayı ağır-metal ya da radyoaktif madde alımına maruz kalanların veya ağır sanayi bölgesinde yaşayanların keçiboynuzu tüketimine mutlaka önem vermeleri gerekiyor" açıklamasında bulundu.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ HAREKETLENDİRİYOR

" Keçiboynuzunun sağlıklı ve dengeli beslenmede çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Aktar Atçeken, "Keçiboynuzu çok düşük oranda yağ içerir. Düşük kalorilidir. Yenildiği zaman insanı uzun zaman tok tutar. İshale karşı mükemmel bir takviyedir. Kabızlık şikayeti olanların da tüketmesi gereken bir meyvedir. Belirli bir dönem keçiboynuzu tüketenler, sindirim sistemlerinin nasıl harekete geçtiğini ve kabızlık problemlerinin de yavaş yavaş ve düzenli bir şekilde nasıl ortadan kalktığını hayretle görebileceklerdir.

AKCİĞER ÖDEMİNE VE NEFES DARLIĞINA KARŞI BİREBİR

Keçiboynuzunun en büyük özelliklerinden birinin de nefes darlığına karşı etkili olduğunu kaydeden Aktar Atçeken, "Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmuyor. Kullanmaya başladıktan hemen sonra sonuç almak mümkün olabiliyor. Ayrıca akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkandır. Akciğerlerde oluşan ödeme karşı spesifik olarak etkilidir. Balgam söktürücüdür" sözlerini aktardı.