Hentbol 1. Liginde 12. Haftanın ardından

TAKİP ET

Türkiye Kadınlar Hentbol 1. Ligi B grubunda ikinci yarı hafta sonu oynanan maçlarla başlamıştı. İkinci devrenin ilk maçında ligdeki temsilcimiz Karaman Minik Atılım Spor Kulübü tek farkla Eskişehir Hentbol'u 30-29 yenerek sahadan galip ayrılan taraf olarak grubunda puanını 15'e çıkararak dördüncü sıradaki yerini güçlendirdi.

Temsilcimiz bu hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Cent Koleji Spor Kulübünü konuk edecek. Cent Koleji Spor Kulübü geçen hafta Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne sahasında yenilmişti. Bu maçın hazırlıklarına başlayan Karaman Minik Atılım Spor Kulübü maddi manevi tüm imkansızlara karşın Karaman için savaşmaya devam edecek.

Kadınlar Hentbol 1. Liginin geride kalan 12. Haftasının ardından averajla liderlik koltuğuna yerleşen Bursa Büyükşehir Belediyesi antrenörü Merve Yılmaz, kalan tüm maçlarını kazanmak istediklerini söyledi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, “İkinci devreye Cent Koleji maçı ile başladık. Maçın ilk yarısında çok pozisyon kaçırdık. İkinci yarı bulduğumuz pozisyonları değerlendirdik. Cent kolejini göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutluyorum. Takımımızı devre arasında iki yeni transfer ile güçlendirdik. Kadromuzu daha da genişleterek rotasyonu çok olan bir takım anlayışı benimsemek istiyoruz. Kalan tüm maçlarımızı da kazanarak Play-Of’a en iyi şekilde gitmek istiyoruz. Genç bir kadroyuz. Tüm zorlukları ve güzellikleri ile hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz. Tüm takımlara kazasız, belasız bir sezon diliyorum” dedi.

KENDİ OYUNUMUZU GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Kadınlar 1.Ligi, B grubu 12. Hafta maçında, Konyaaltı Belediye ile evinde karşılaşan ve sahadan 29-22 galip ayrılan Aksaray Belediye’de antrenör Muhiddin Kılınç bir açıklama yaptı.

Muhiddin Kılınç, “Ligin ikinci devresine galibiyet ile başlamaktan mutluyuz. Konyaaltı Belediye ile centilmence geçen, zaman zaman çekişmeli güzel bir maç oynadık. Tüm oyuncularımız maçta şans buldu. Maç içerisinde uzun bir aradan sonra maç oynamanın zorluklarını yaşadık. İkinci yarı daha iyi savunma yapınca sonuca gitmemiz kolaylaştı. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Gelecek hafta oynayacağımız rakibimizin ligden çekilmesine üzüldük. Çalışmalarımıza devam ederek, ligin ilk devresinde kaybettiğimiz puanların telafisini yapmaya çalışacağız. Rakiplerimizi düşünmekten çok, kendi oyunumuzu geliştirmeyi ve rakiplerimize oyunda üstünlük sağlamayı hedefliyoruz. Kendi adımıza daha iyi oyunla, daha başarılı bir devre geçirmeyi ümit ediyorum” diye konuştu.