Hemşerimiz Işın Çelebi, Galatasaray Başkan Adaylığından Çekildi

TAKİP ET

19 Haziran'da yapılacak olan Galatasaray Kulübünün başkanlık seçimleri öncesinde daha önce adaylığını açıklayan hemşerimiz Devlet eski Bakanı Işın Çelebi, düzenlediği bir basın toplantısıyla başkanlık adaylığından çekildiğini ve seçimlerde oy kullanmayacağını açıkladı.

6 ismin aday olduğu başkanlık seçimleri öncesinde adaylıktan çekildiğini açıklayan Çelebi, “Galatasaray için nicelik değil, nitelik önemlidir. Böyle düşündüğümüz ve bu kalabalık ortamda insanların bir huzur bulmasını sağlamak için başkan adaylarına bir çağrı yaparak tehlike olarak gördüğümüz, camia içi bölünmüşlüğü önlemek amacıyla bir araya gelinmesini istemiş, yarınlarımızı ve geleceği konuşmayı talep etmiştim. Çağrımızda ön yargısız, koşulsuz, Galatasaray'a hizmet etmenin şartlarını ortak akıl ile bulmak amaçlanmasına rağmen hiçbir başkan adayından geri dönüş olmadı. Bu değerleri geri götürecek değil, yerinde saydıracak başkanlara bile tahammülümüz yoktur. Özellikle belirtmek isteriz ki Galatasaray'dan yararlanmak için değil, Galatasaray'a yarar sağlamak için gelecek İnsanlara ihtiyacımız vardır. Eğer böyle olmazsa Galatasaray başkanın rengi siyaha döner. Ve tarih bu rengi unutmaz. Görevde olsak da olmasak da gönül bağı devam edecek. Bizler, Galatasaray'ımızın geleceğini inşasının gerçekleriyle yüzleşip gereceğe uygun strateji belirlemekten geçtiğinin bilincindeyiz. Popülist söylemlerin, altı dolu olmayan vaatlerin geleceğe dair nasıl kayıplar, yaşattığı ortada iken camiamız macera peşinde koşanlara geçit vermemelidir. Başarıyı istemek ile başarı çok farklıdır. Başarı yetkinlik ister. Zor bir süreç yaşayan ve önünde daha büyük zorluklar olduğu görülen kulübümüzün bu bölünmüşlük ve aday enflasyonu ile seçime gitmesi doğru değildir. Tarih sayfalarında daha önce görmediğimiz, kültürümüzde olmayan bu koltuk sevdası yarışının için yer almayacağımızı, Galatasaraylılığımızın gereği bu renk seçimine katılmayacağımızı ve Galatasaray'ın geleceği için karanlık rengi seçmeyeceğimizi duyuruyoruz” diye konuştu.

Adaylıktan çekilen Çelebi, 19 Haziran'da yapılacak olan seçimde de oy kullanmayacağını belirterek, "Bu benim kişisel tercihimdir. Bizim arkadaşlarımız özgürdür. Herkes istediği gibi oy kullanabilir. Ama ben bu şartlarda yapılacak seçimin sonuçlarının Galatasaray'a hayır getirmeyeceğini düşünüyorum. Birleşme olup bir tek adayın etrafında buluşulursa eğer o zaman seve seve oyumu kullanırım" dedi.