Hemşehrimiz Lütfi Elvan'ın..

TAKİP ET

Karaman'da tüm gözler Hemşehrimiz Lütfi Elvan'ın yeniden kabinede yer alıp almayacağında.

Pazar günü yapılan AK Parti Kongresi'nde tek aday olan Binali Yıldırım Ak Parti'nin yeni genel başkanı ve başbakan seçilmesi sonrasında akıllarda 65. hükümetin ne zaman kurulacağı ve Bakanlar Kurulu'nda kimlerin olacağı merak konusu haline geldi.  
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu haftaki gündemi şüphesiz 65. Hükümet olacak. Geçtiğimiz hafta dokunulmazlık konusunu halleden TBMM'nin bu haftaki gündeminde 65. hükümet yer alıyor. Hazırlanan 65. Hükümet'in kurulmasına ilişkin takvim, 24 Mayıs Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda okunacak. 65. Hükümet için güvenoylaması, 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Mecliste başka bir gündemin görüşülmeyeceği bildirilirken bu hafta içerisinde yeni hükümetin kurulacağı belirtiliyor. 
27 üyeli kabinede 6-7 bakanın yerlerini haleflerine bırakması bekleniyor.
Ömer Çelik, Mustafa Şentop, Nükhet Hotar, Öznur Çalık ve Nurettin Canikli de 65. hükümet için geçen isimler arasında. 64. Hükümette görev alan Numan Kurtulmui ve Tuğrul Türkeş'in yeni kabinede de görev alacaı belirtilirken, Berat Albayrak ve Bekir Bozdağ'ın Başbakan Yardımcılığı görevine getirileceği konuşuluyor. 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yeni kurulacak hükümette yerini Mahir Ünal'a teslim edeceği iddia edilirken, Nabi Avcı'nın Kültür Bakanlığı'na gececeği de söyleniyor.                
Bakanlar kurulu listesinin bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor.