"Haziran ayı itibariyle Konya'yı Karaman'a Hızlı trenle ulaştırmış olacağız"

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, test çalışmaları devam eden Karaman-Konya hızlı tren hattı projesiyle ilgili açıklamada bulundu. 

Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Karaismailoğlu, daha sonra devam eden projeler hakkında açıklama yaptı.

YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

2020 yılı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açısından yatırımların artarak devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Çok önemli dünya ölçeğindeki projeleri 2020 yılında hayata geçirdik. Ankara-Niğde Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Samsun-Sivas Demiryolu gibi birçok önemli projelerimizi vatandaşlarımızla buluşturduk. 2021 yılına da yine çok aktif bir şekilde başladık. Yine Türksat 5-A uydumuzla, Kömürhan Köprümüzle açılışlarımız, törenlerimiz bir devam ediyor. Son yıllarda tabii 2009 yılında ülkemiz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde YHT konforuyla tanıştı. Bu artarak devam ediyor. 

"KONYA-KARAMAN ARASINDA DA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR"

Ankara-İstanbul hızlı tren hatlarımız çalışıyor. Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir hatlarımız devam ediyor. Yine Konya-Karaman arasında da önemli bir çalışmamız var. Haziran ayı itibarıyla da Konya'yı Karaman'a hızlı trenle ulaştırmış olacağız. Biliyorsunuz Bakü-Tiflis-Kars hattının yapımından sonra orta koridor Pekin'den Londra'ya kesintisiz bir ulaşım ağı sağlamıştık. 

Burada hem Bakü-Tiflis-Kars hattı hem de Marmaray çok önemli bir işlev görüyor. Artık Çin'e Rusya'ya Avrupa'ya trenlerimiz vızır vızır işliyor" diye konuştu.

karaman karaman haber konya karaman hızlı tren hızlı tren sivas