HAZİNE'YE AİT TARIM ARAZİLERİ SATILACAK

TAKİP ET

Karaman Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü,

Orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı ile ilgili açıklamada bulundu. 
Karaman Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “07.09.2016 tarihli ve 29824 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 06.09.2016 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 6745 sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 69’uncu maddesi ile 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun 6’ncı ve 12’nci maddesi kapsamındaki taşınmazlarla ilgili yeniden düzenlemeler yapılmıştır.
1-    6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun’un 12. Maddesi uyarınca Hazineye Ait Tarım Arazilerinin satış işlemlerine başvuru süresi
07/09/2016 tarihi itibariyle bir yıl uzatılmıştır
2-    6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun 6’ncı maddesi kapsamındaki taşınmazların satışına ilişkin olarak maddenin yürürlüğe girdiği 07/09/2016 tarihi itibariyle
-    Satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödemeyenlere ve taksitli satışlarda taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenlere altı ay süre verilmiş olup bahse konu süre 7 Mart 2017 tarihinde sona erecektir.
•    Hissedarlarına, kiracılarına ve varsa taşınmazın hissedarlarına, rayiç bedelin %50’si (yüzde elli) oranında satış bedeli üzerinden doğrudan satılacaktır.
•    Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde %20 (yüzde yirmi) en az yarısının ödenmesi halinde ise %10 (yüzde on) indirim yapılacaktır.
•    6 yıla kadar faizsiz taksit imkânı sunulacaktır.
•    Son 5 yıl için tahsil edilen ecrimisil ve kira bedeli kadar indirim yapılacaktır.
Hak sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve bu fırsattan yararlanmaları açısından süresi içinde İllerde Defterdarlık Milli Emlak / Emlak Müdürlüklerine, İlçelerde Malmüdürlüklerine başvuruda bulunması gerekmekte olup idaremiz personelince ödeme koşulları hakkında ayrıntılı bilgi verilecektir. Hak sahiplerine ve kamuoyuna duyurulur” denildi.