Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten Karaman Tarımına katkı sağlayacak projelere destek

TAKİP ET

Geçtiğimiz gün Karaman'a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AK Parti İl Teşkilatını ziyareti sırasında başta sulama projeleri olmak üzere taleplerini ileten Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Bakan Şimşek'in, Karaman tarımına katkı sağlayacak tüm projelere destek vereceklerini söyledi.

Bayram, “Ülkemizin son yıllarda yaşadığı doğal afetlerin en büyüğü önümüzdeki günlerde gerekli önlemler alınmaz dış havzalardan su getirilmezse ise yer altı sularının kuruması olacaktır. Önümüzdeki 4-5 sene içerisinde içmeye su bulamayacağız. Karaman ve Konya ovasını suya kavuşturmak demek Türkiye'nin buğday, pancar dolayısıyla şeker ihtiyacını karşılamak demektir. Bunlar olunca daha çok üretim olup dışardan ürün almayacaksın ve enflasyon düşecek demektir.  Zenginleşeceksin demektir. Enflasyon düşünce gül gibi geçinip gideceğiz” dedi.

Bayram, “Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e ülke ve bölgemiz tarımı açısından suyun ne kadar önemli olduğunu yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle Türkiye’yi besleyen Karaman ve Konya ovasını bekleyen tehlikeli durumu anlatmaya, ifade etmeye çalıştık. Özellikle 2025 yılı içerisinde yatırım ihalesine çıkılacak GÖDET barajı başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığından gelecek, Karaman tarımına katkı sağlayacak tüm projelere destek vereceklerini ifade ettiler” diye konuştu.

Bayram, Bakan Şimşek’e Karaman tarımının en büyük sorunlarından olan Gödet Barajı, Göksu Sulama projelerinin bir an evvel hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatılması, kuraklık, acil eylem planı, yabancı çoban ve tarım işçileri probleminin yasal bir zemin kazandırılması, yaşanan ekonomik sıkıntıların üretime yansıması, tarımsal üretim banka ve tarım kredinin kredi limitlerinin artırılması, Ereğli Şeker Fabrikasının kapasite artırımı, girdi maliyetlerindeki artış konularında bilgilendirlerini ve hazırlamış oldukları dosyayı sunduklarını söyledi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman ve Konya ovası sulama projeleri kuraklık talep üretim ürün yabancı çoban