Hazine ve Maliye Bakanı Elvan istifa etti, yerine Nureddin Nebati atandı

TAKİP ET

Bir süredir kulislerde istifa edeceği konuşulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan gece yarısı kararıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görevinden affını talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen talebin ardından hemşerimiz Elvan'ın yerine Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.
Elvan, istifa etmeden bir gün önce twitter hesabından yaptığı açıklamada “Dış talebin verdiği önemli katkıyla 2021’in üçüncü çeyreğinde yıllık %7,4 oranında büyüdük. Ücretli kesimin milli gelirden aldığı payı artırmak için gerekli adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir” demişti.
Geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da Berat Albayrak’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen hemşerimiz Lütfi Elvan’ın istifa sürecine kadar ki görev süresi 1 Yıl 21 gün sürdü.
Elvan’ın yerine getirilen yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise ilk açıklamasında, “Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah” dedi.