HAYVAN YEMİNE YAPILAN ZAMLAR ÜRETİCİNİN BELİNİ BÜKTÜ

TAKİP ET

Son aylarda peşi sıra zam yapılan hayvan yemleri üreticinin belini büktü.

Hayvan yemlerine ilişkin yapılan zamlar ile ilgili gazetemize konuşan Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği İl Başkanı Yücel Yaman, “2018 yılında yem fiyatlarının yükseldiği ve halende yükselmekte olduğu bilinmektedir. Üreticilerimizin yükselen yem fiyatları karşısında alım gücü iyice azalmış ve ekonomik anlamda yetiştiricilerimizin beli bükülmüştür” dedi.
“Son 5 ayda 15 TLcivarında zam alan yem fiyatları karşısında et fiyatlarının ters orantılı olarak düşmesi ise üreticilerimizinkarını en aza indirmiş ve dayanılmaz hale getirmiştir” diyen Yaman, “Ülkemizin büyük sorunlarının başında et ihtiyacı olmasına rağmen Üreticilerimiz bu durum karşısında küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığı bırakmış hatta bırakılmak zorunda kalmıştır. Yani küçük aile işletmelerimiz tamamen yok olma aşamasına iyice yaklaşmıştır” şeklinde konuştu. 
Yaman ülke hayvancılığın geldiği kötü durumdan bir an önce kurtulması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına seslendi. Yaman, “Karaman Küçükbaş Yetiştiricileri Birliği olarak başta sayın bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ve Hükümet olmak üzere bütün yetkililerin bu kanayan yaraya bir an önce merhem olması bitme sınırına yaklaşan hayvancılığımıza can suyu vermesini istemekteyiz” ifadelerini kullandı.
Haber: Gönül ŞİRİN