Hayırsever Hürrem Dayı Vefat Etti

TAKİP ET

Karaman'ın tarihine güzel bir eser bırakan Hürrem Dayı vefat etti.

Karaman kültür ve turizmine büyük katkı yapan Hayırsever Hürrem teyze 91 yaşında vefat etti. Huzur evinde ikamet eden Karaman'ın tanınmış simalarından Hürrem Dayı'nın cenazesi, 14 Aralık cumartesi (bugün) öğle namazına müteakip Ahmet Yesevi Camisinden kaldırılacak. 

Evini Karaman Kültürüne Bağışladı

91 yaşında hayata gözlerini yuman Hürrem Teyze, 300 yıllık ihtişamı ile Karaman yerleşim kültürünü ve Anadolu insanının ev mimarisini en güzel şekilde sergileyen evini bağışladı. Hürrem Dayı Evi 300 yıllık geçmişe sahip bir Osmanlı evidir. Bu tarihi güzellikler kokan mekân 2006 yılında Karaman’ın o dönemki Belediye Başkanı Ali Kantürk tarafından restore ettirildi. Ev ismini sahibi olan Hürrem teyzeden aldı. Hürrem teyze bu muhteşem mimariyi bağışlayıp kendisi de huzurevine yerleşti. Hayırsever Hürrem Dayı bugün Karaman'a büyük bir eser bırakarak aramızdan ayrıldı.

Hürrem Dayı Evi Tam Bir Tarihi Eser

Hürrem Dayı Evi yapısında ahşap ve kalem işi süslemeler barındırıyor. Bu süslemeler 1. Dünya Savaşında, savaştan kaçıp bu eve sığınan bir asker tarafından yapılmış. Restorasyon sırasında evin doğal ve gerçek mimarisine zarar verilmemiş olması da büyük takdir topluyor. Hem gözü yormayan hem de muhteşem bir huzur ve ferahlık veren bu ev ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.