'HAYIR' KAMPANYASI YÜRÜTECEK

TAKİP ET

Anayasa Değişikliği Referandum Süreci kapsamında 'HAYIR' partisi kurduklarını belirten..

“HAYIR PARTİSİ” KARAMAN’DA GAZETECİLERLE BULUŞTU
Bir dönem Ak Parti'den Edirne milletvekili adayı olan, eski AK Partili bakanlar Egemen Bağış ve Mehmet Müezzinoğlu’nun danışmanlığını da yapan siyasetçi Tuna Bekleviç, 'Hayır Partisi'nin kuruluşunu ilan etti.
KARAMAN ‘DA GAZETECİLERLE BULUŞTU
Aynı zamanda 2000 yılında da Ekonomistler Platformu'nu kuran Tuna Bekleviç, Karaman Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek burada yerel medya temsilcileri ile bir araya geldi.
Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ciciibıyık ve gazetecilere Anayasa Değişikliği Referandum Süreci kapsamında “HAYIR” partisi kurduklarını belirten Tuna Bekleviç ve Kurucu Üyelerinden oluşan heyet Neden “Hayır” dediklerini açıkladı.
HAYIR' KAMPANYASI YÜRÜTECEK, 6 AY SONRA KAPANACAK
Anadolu’da “Hayır” propagandası kapsamında ziyaretlere başladıklarını ifade eden Tuna Bekleviç, Karaman’da dile getirdiği konuşmasında,
“Parti, adından da anlaşılacağı üzere Bu referandumda 'Hayır' kampanyasını yürüteceğiz ve 6 ay sonra da parti kapanacak.
Sadece referandum sürecinde faaliyet gösterecek olan 'Hayır Partisi'ni referandumdan sonra kapatacağız.
Referanduma sunulan Bu Anayasa değişikliği önerisinin Türkiye’nin hiçbir temel sorununa çözüm olmayacağına inanıyoruz.
Ve bizler bu ‘Hayır’ sahipleri olarak bir parti çatısı altında buluşuyoruz: Hayır Partisi. Amacımız sadece referanduma kadar sorunları anlatmak ve ‘Hayır’ları çoğaltmak. Bu parti referandum sonuçlarının açıklanmasından sonra kendisini imha edecek. Düşünüp taşınıp ‘en doğrusu Hayır!’ diyen herkesi bu mücadeleye bekliyoruz. Amacımız bizim de kafamızı sokacak bir partimiz olsun değil, hala onarılabilecek bir ülkemiz olsun istiyoruz.
“TEK ADAMLIĞI KABUL ETMİYORUZ”
Tuna Bekleviç, Bu Anayasa değişikliği ile ülkenin yönetim şekli istenen Başkanlık modelinde Tek adamlığa giden bir yönetim anlayışını kabul etmiyoruz. Çünkü en büyük endişe duyduğumuz başlıklardan biri Mecliste yer alan siyasi partilerin de artık demokrasi adına bir risk altına gireceğini biliyoruz. Bu yüzden tek adamlık ve istenilen modelde Başkanlık Sistemine “Hayır” diyoruz. “dedi.
Referandum kapsamında şatafatlı bir kampanya ve etkinlik programları da yürütmeyeceklerinin altını çizen Tuna Bekleviç, bu kapsamda hiçbir kimsende de mali anlamda destek almadıklarını ifade ederek çalışmaların gönüllük esasında yürütüldüğün altını çizdi. Bekleviç, daha sonra Karaman’da gazetecilerin merak ettiği sorulara cevap vererek Karaman’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Cicibıyık’da “Hayır” Partisi Kurucu ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
Haber: Serdar ÖZGÜR