"Haydi Karaman İyilik Vakti" Projesi

TAKİP ET


Karaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi hayırseverleri ve ihtiyaç sahiplerini bir araya getirmeye devam ediyor.

Karaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi tarafından Ramazan Ayında " Haydi Karaman, Paylaş Kazan, Bu Ramazan, Her Zaman" isimli bir proje başlatıp hayırda bir çığır açtı, sonrasında ise Kurban Bayramı’nda vekaleten kurban organizasyonu ile devam eden ve sınırları da aşan bir hayır seline aracı oldu.

Karaman İl Müftülüğü yeni "Haydi Karaman İyilik Vakti” isimli projesiyle ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturmaya, kucaklaştırmaya devam ediyor.

Âl-i İmrân Sûresinin 133 ve 134. Åyeti Kerimelerinde;

133 "Rabbinizin mağfiretine mazhar olmak ve takvâ sahipleri için hazırlanmış olup gökler ve yer kadar geniş olan cennete girmek için yarışın!"

134 "Onlar bollukta da darlıkta da Allah yolunda harcarlar, öfkelerini yenerler, insanları affederler. Allah işini güzel yapanları sever." buyurulmaktadır.

Yine, "Kendileri de sevip istedikleri halde yoksula, yetime ve esire yedirirler." (İnsan Sûresi, 8) ayeti kerimeleri mucibince, Karaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi tarafından , "Haydi Karaman İyilik Vakti" projesi hayata geçirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise; “Necip milletimizdeki fedakârlık ahlakının, topluma karşı sorumluluk duygusunun bir yansıması olarak din görevlilerimiz, kapı kapı dolaşıp hanelere, gönüllere dokunuyor. Proje kapsamında her mahallemizden ihtiyaç sahibi aileler belirlenerek hayırsever vatandaşlarımızla ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü olup, imkanlar ölçüsünde ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor. Hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız hayırlarını, Vakıf Katılım Bankası: TR52 0021 0000 0003 0814 5000 07 iban numaralı Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi hesabına yatırılabileceği gibi İl Müftülüğümüzde bulunan Vakıf Şubesine elden de makbuz karşılığı teslim edebilirler” denildi.