Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kapsamında Sergi Açıldı

TAKİP ET

Kazımkarabekir Halk Eğitimi Merkezi'nin 2022-2023 eğitim öğretim yılı sene sorgu sergisi Piri Reis İlkokulunda açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi kurslarında ortaya çıkan eserlerin sergilendiği sergi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Törenin açılışında konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlhami Özkay yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit "Her zaman, her yerde herkes için eğitim anlayışıyla çalışan Halk Eğitimi Merkezimizin sene sonu sergisinde çalışmaları görme imkanı bulacağız. Halk Eğitimi Merkezimiz yönetici, öğretmen ve usta öğrencilerinden ricam el birliğiyle çalışarak gelecek yıl gerek kurs gerekse kursiyer sayısını arttırmaya çalışalım. Bunu sağlamak için hep birlikte çalışmalar yürütelim " dedi.

İlçede okuma yazma kursları ve açık öğretim okulları ile ilgili bilgi veren Eryiğit "İlçemizde görev yapan eğitim camiası, öğrencilerimiz ve velilerden beklentimiz çevrenizde okuma yazma bilmeyen veya öğrenim hayatı yarıda kalmış vatandaşlarımıza ulaşıp onları eğitim hayatına tekrar dahil etmek için gayret gösterelim, bizler her zaman destek olmaya hazırız"  dedi

Yaz döneminde açılacak kurslarla ilgili olarak Eryiğit, “Geçtiğimiz yaz tatilinde uyguladığımız “yazı öğrenerek geçirin” çalışmasını bu yılda devam ettiriyoruz.  Arkadaşlarımız geçtiğimiz günlerde okullarda öğrenciler ve aileler ile bir araya gelerek taleplerini aldılar. Bu doğrulta planlamalarımıza ağırlık veriyoruz. Yaz tatilinde başta öğrencilerimiz olmak üzere ilçe halkımızın da tatili eğlenerek, öğrenerek geçirmesini sağlamaya çalışacağız. Çalışmaları için Kazımkarabekir Halk Eğitimi Merkezi idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerine teşekkür ederim” dedi. 

Konuşmaların akabinde Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Topçu tarafından çalıştırılan halk oyunu ekibi gösterilerini sundu.  Protokol tarafından açılışı gerçekleştiren sergi büyük beğeni topladı.

Programa Kazımkarabekir Kaymakamı Ramazan Aykut Saka, Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, AK parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca, AK Parti Kazımkarabekir İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kurum Müdürleri, Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.