HATUNİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YENİ BİNASINDA EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYACAK

TAKİP ET

Konu ile ilgili Okul Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle; 'Okulumuz 2015-2016 Eğitim öğretim yılında yeni binasında eğitim öğretime başlayacaktır.

        Konu ile ilgili Okul Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle; “Okulumuz 2015-2016 Eğitim öğretim yılında yeni binasında eğitim öğretime başlayacaktır. 1.Tokilerde bulunan eğitim kampüsünde yer alan  okul binası ile birlikte  90 yatak kapasiteli uygulama oteli ve pansiyonumuz bulunmaktadır. 2015-2016 Eğitim öğretim yılı için öğrenci kontenjanımız 68 kişi  olup, kontenjanımız sınırlıdır. 

        Okulumuzda Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı Ön büro dalı ile Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Servis dalı bulunmaktadır. 2015-2016 yılı için Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Hosteslik dalı da açılmıştır.  2016-2017 Eğitim öğretim yılı için ise Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında Mutfak (Aşçılık) ve Pastacılık dalları açılması planlanmaktadır. 
        Öğrencilerin okulda veya işyerinde görecekleri eğitimin tarihleri belirlenirken, her iki birimdeki eğitime ortalama altışar aylık zaman ayrılır. Ancak, genel olarak öğrencilerin bir öğretim yılında kesintisiz olarak ekim ayının ilk haftası ile nisan ayının ikinci haftası arasındaki dönemde okulda; dinlenme izinleri dışındaki diğer zaman diliminde işletmelerde mesleki eğitim görmeleri esastır. Öğrencilerimiz mesleki eğitimine sektörde devam ederken sigortaları okul tarafından yapılmakta ve yaklaşık 5,5 ay boyunca  asgari ücretin brütü üzerinden % 60 ücret  almaktadırlar. 
       Turizm sektörünü seven, bu sektöre ilgi duyan, yatkınlığı olan ve şu günlerde TEOG tercihleri yapan öğrencilerimizi okulumuzda görmekten ve eğitim öğretimlerine burada devam etmelerinden mutluluk duyacağımızı belirtir şimdiden başarılar dileriz.”