Hastanede C Kollu Skopi, EEG ve Laparoskopi Kullanılmaya Başlandı

TAKİP ET

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vatandaşlara daha hizmet verebilmek adına C kollu Skopi, EEG (Elektroensefalografi) ve Laparoskopi kullanılmaya başlandı.

Konuyla ilgili olarak Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nden yapılan açıklamada, “Modern tıbbın sunmuş olduğu imkânlar sayesinde günümüzde birçok operasyon çok daha hızlı, güvenli ve konforlu şekilde gerçekleşmektedir. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından hastanemize gönderilen C Kollu Skopi, EEG (Elektroensefalografi) ve Laparoskopi sistemi kullanılmaya başlanılmıştır” dendi.
C KOLLU SKOPİ NEDİR?
Ortopedi, travmatoloji, genel cerrahi, beyin cerrahi, üroloji ameliyatlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Gerçek zamanlı radyolojik görüntü elde edilmesini sağlayan bir röntgen cihazıdır. Yeni cihazımız ile birlikte yüksel kalitede radyolojik görüntü, daha düşük radyasyon ve anında görüntü sağlanması ile birlikte ameliyat sürelerini daha kısaltacaktır.
EEG ( ELEKTROENSEFALOGRAFİ) NEDİR?
Beyin dalgaları aktivitesinin elektriksel yöntemle izlenmesini ölçen cihazdır. EEG işlemi cihaza bağlı elektronların saçlı deriye yerleştirilmesi ile bu elektronların ikisi arasındaki elektriksel potansiyel değişiklikleri bilgisayara kaydeder ve hasta hakkında gerekli bilgileri verip beynin çalışma bozukluklarına teşhis konulmasını sağlar.
LAPAROSKOPİ SİSTEMİ NEDİR?
Laparoskopi; küçük kesiler ile daha az komplikasyon riski ve daha hızlı iyileşme süresi avantajlarıyla birçok karın operasyonunda tercih edilebilir. Tedavinin yanı sıra tanı amaçlı olarak da kullanılabilen laparoskopi, halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinir. Karın içinin ışıklı bir kamera yardımıyla görüntülenebildiği bu operasyonlarda cerrahi işlem, minimal invaziv (dokulara minimum zarar veren) cerrahi türlerinden bir tanesidir.