HASSASİYET BEKLİYORUZ

TAKİP ET

 KARAMAN Valisi Fahri Meral, 306 milyon dolarlık bir ihracat rakamını geride bırakarak ülke ekonomisine müthiş bir katkı sağlayan Karaman'ın özellikle organizasyon yapılanmasında Kamu ve Özel Sektörden hassasiyet beklediklerini vurguladı.

VALİ FAHRİ MERAL; “HASSASİYET BEKLİYORUZ”
“306 MİLYON DOLARLIK İHRACAT VAR, AMA AR-GE ÇALIŞMAMIZ YOK”
    KARAMAN Valisi Fahri Meral, 306 milyon dolarlık bir ihracat rakamını geride bırakarak ülke ekonomisine müthiş bir katkı sağlayan Karaman’ın özellikle organizasyon yapılanmasında Kamu ve Özel Sektörden hassasiyet beklediklerini vurguladı.
    İl Valisi Fahri Meral Karaman’da MÜSİAD temsilciliğinin başta genç sanayiciler olmak üzere düzenlenen istişare toplantısına katıldı.
    Toplantıda talep ve önerileri dinleyen Vali Meral burada yaptığı konuşmasında,
    “2017 yılında istihdam seferberliği kapsamında Karaman olarak atılan adımları takdir ettik. Ve istihdamda Karaman olarak 1.5 kat daha artış kaydettik. SGK ve Bağkurlu’da çalışan sayısına baktığımızda hassasiyet gözlendi. Ekonomi toplantıları ile sürekli istişarelerde bulunduk. İşsizlik oranlarını gözden geçirdiğimizde yüzde 4.5 oranlara indik. İhracat ve istihdama yönelik göstergelerde artış sergiledik. 
2016 yılında 306 milyon dolarlık müthiş bir ihracat rakamı ile Karaman, ülke ekonomisine değer kattı. 2017 verilerini de şimdiden merak ediyoruz. Ancak baktığımızda 306 milyon dolarlık evet ihracatımız var. Ama bir Arge çalışmalarımız yok. Bu yönde eksik kaldığımızı düşünüyorum.
    GAZETE CEMİYETLERİN DE HAKLI ÖNERİLERİ VAR
    Karaman’ın kalkınma ve büyüme planında mutlaka proje, eğitim ve ARGE çalışmalarına desteğine ihtiyacı var. Bu konuda Gazeteciler Cemiyetlerin de bu konuda önerileri olduğunu dile getiren Vali Meral,
    “Bizlerin bu alanda kurumsallaşarak bilimsel ve teknolojik anlamda da dayanışmayı sergilememiz gerekiyor. 4 Firma şu an Arge Çalışması yürütüyor. Sonuçları bekliyoruz. Bakanlıklar da zaten bu konuda uzman desteği sağlıyor. Devletimiz de hatta yüzde 70-80 oranında katkısını verebiliyor. Ama önceliğimiz ARGE ve Proje konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. 
    İHRACAT AB ÜLKELERİNE DE HEDEFLENMELİ
    Büyük ve kapsamlı ARGE (Araştırma Geliştirme) ile gıda sanayisine dayalı Karaman sanayimizi ihracatta Ortadoğu ülkeleri ile sınırlı tutarak değil, bilimsel ve teknolojik anlamda gelişmiş Avrupa ülkelerine de dayatmak gerekiyor. İhracatta Avrupa’yı da hedeflememiz gerekiyor.
    “HASSASİYET!”
    Baktığımızda evet, KOP kapsamlı projelerde iyiyiz. MEB Milli Eğitim Müdürlüğü AB projelerinde sağlıklı ilerliyor. MEVKA teklifleri alıyor. Ancak proje hazırlama konusunda bir eğitim planımız olmalı, Karaman’da her türlü üretimi ARGE merkezleri kapsamında yapmalıyız. Yani kısacası proje sunma, fikir geliştirme, değerlendirme gibi tüm bu konularda ortak bir çalışma ve organizasyon olmalı. Evet özel sektör ve kamudan da bu anlamda hassasiyet bekliyoruz.”dedi.
Haber: Serdar ÖZGÜR