HASAN BARAN; "'KARAMAN BATIRIK VE ETLİEKMEK FESTİVALİ' YAPILMASI KAMPANYASI BAŞLATIYORUM EFENDİM"

TAKİP ET

Karaman’ın eşsiz değerlerinden merhum Muammer Baran’ın oğlu, Karamanlı yazar, aynı zamanda Gazetemiz Yazarı sevgili Hasan Baran Karaman’ın tanıtımı konusunda bir öneride bulundu.

Hasan Baran sosyal paylaşım sayfasından yaptığı ‘Karaman Batırık ve Etliekmek Festivali Yapılsın’ kampanyası ile ilgili şunları söyledi;

“Lütfen tüm Karaman’ın tanıtımını isteyenler desteklesinler, çok rica ediyorum. Herkes paylaşıp bu festivalin yapılması için katkıda bulunsun lütfen.
Bu festival Karaman için büyük tanıtım olur. Karamanlıyım dediğimde ‘Konya Karaman mı?’ diyor insanlar, Karaman'ı bilmiyorlar, tanıtamamışız bu güzel şehri...

Bendeniz Karamanlı Yazar Hasan Baran olarak Karaman'ı anlatan romanlarımla dünya aleme tanıtmaya çalışıyorum. Soylu şehrimiz Karaman'ı. fakat tüm Karamanlılar olarak elbirliğiyle, böyle festivallerle de Karaman ismini ön plana çıkaralım efendim.

ETLİEKMEK

Dizi dizi görünür fırının kapısından.
Kokusu çağırır, hadi! Gel, der yavaştan.
Kıtır kıtır, incecik, dağılır ağızdan.
Etliekmeğin en iyisi Karaman'da yenir.

Hamurlar açılır ustaların elinden.
Harcı kıvamında, kasabın gönlünden.
Türkülerdedir fırınımız, sazın telinden.
Etliekmeğin en iyisi Karaman'da yenir.

Murat AY- 2016

Not: Soylu şehrimiz Karaman'ımızın kıymetlerinden, değerli bestekar müzisyen ve kültür adamı Murat Ay beyzademe bu güzel şiiri için de ayrıca çok teşekkür ederim.”