HAMSİ FİYATI DÜŞTÜ, İSTAVRİT YÜKSELDİ

TAKİP ET

Karadeniz'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle balıkçıların denize açılamaması Karaman Balık Pazarı'nda satılan istavrit fiyatını 15 liraya yükseltti

Karaman'daki balık fiyatları hakkında gazetemize bilgi veren Cumartesi Pazarı Karaman Balık Pazarında Balık Uzmanı olarak bilinen Mehmet Şahin, “Karaman Balık Pazarında balık türleri ve fiyatları olarak hamsi 6 lira, istavrit 15 lira, palamut 10 lira, çupra 20 lira, levrek 23 lira, süt levreği 15 lira, somon 15 lira, kefal 7 lira, Fethiye alabalığı 12 lira, uskumru 10 lira, kalamar 15 lira, kaya levreği 15 lira, kupes 9 liradan alıcı buluyor" dedi.

            Karaman ve Türkiye için denizden balık tutan balıkçıların büyük çoğunlukla cuma günleri tekneleri ile denize açıldığını ifade eden Şahin, "Karadeniz'deki olumsuz hava koşulları dolayısıyla tekneler denize açılamadı. Bundan dolayı da geçen hafta istavriti 8 liradan yiyen vatandaş bu hafta 15 liradan yiyor" dedi.

            Büyükşehirlerde satılan balık fiyatlarına göre Karaman'ın ucuz balık yediğini kaydeden Şahin, "Karaman balık pazarı balıkçıları Karaman'ın ucuz balık yemesi için komisyonculara hiç bulaşmadan balığı direkt tekneden alıyor ve Karaman'a getiriyor. Cumartesi pazarında çıktığımız zaman çeşitli olarak 200 kasa balık satılıyor. Sabah saatlerinde durgun başlayan balık satışları akşam saatlerine doğru ciddi bir artış gösteriyor ve elimizde hiç balık kalmıyor. Ayrıca sürekli taze satış yapıyoruz" şeklinde konuştu.