Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesinde Karaman'ı Özlem Gümüş Kaynak Temsil Etti

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Halkbank Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi"ne katıldı. Zirveye Karaman'dan katılan tek isim Özlem Gümüş Kaynak oldu.

Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesine Karaman’ı temsilen Özlem Gümüş Kaynak katılırken, Kaynak zirveyle ilgili olarak “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin teşrifleriyle düzenlenen Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye zirvesine katıldık. Kooperatifler bizim için birlikten doğan kuvvetin adresi, kadınların ekonomik hayata katılımına açılan kapıdır. Kadınların hayatın her alanında var olmalarını ve ekonomik faaliyetlerde karar kılıcı noktalarda daha fazla yer almalarını sağlamak hedefimiz. Ekonomiye, ticarete, istihdama yön veren aktörler olarak kadınlar ülkemizi ileriye taşıyacak güçtür. İlham veren kadınları ve emeklerini dinlemek paha biçilemezdi.Türkiye’nin 81 ilinden gelen girişimci kadınlarla tanışmak ve zaman geçirmek harikaydı.Emeği geçen ve bizi ağırlayan herkese çok teşekkürler” dedi.

Sürdürülebilir kalkınmayı başarmayı isteyen her ülkenin, kadınların güçlenmesine büyük vurgu yaptığını belirten Emine Erdoğan, "Çünkü kalkınma ancak kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesiyle mümkündür. Ekonomik ve sosyal güçlenme, birbirini tetikleyen ve büyüten unsurlar. Ülkemizin güzide kurumlarından Halkbank'ın bu konuya gösterdiği önem gerçekten büyük bir takdiri hak ediyor. Kadınların kendi işlerini kurmaları ve bu konuda cesaretlenmeleri için verdikleri krediler hayatları dönüştürüyor" diye konuştu.

Dijital dönüşümün nefes kesen bir hızla gerçekleştiğine işaret eden Emine Erdoğan, herkesin tüketici olduğu teknoloji dünyasının erkek egemen bir kültüre sahip olduğunu, kadınlar bu alanda üretici ve tasarımcı olarak yer almazlarsa geleceğin tek taraflı olacağını söyledi.

Emine Erdoğan, kadınlar tasarlayan, üreten ve karar veren tarafta olurlarsa, kendilerine ait değerler bütününü de iş ortamına taşıyacaklarını ve üretim anlayışının tamamen değişeceğini kaydetti.

Konuşmasının ardından Emine Erdoğan'a, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan tarafından hediye takdim edildi. Emine Erdoğan, katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi.

Emine Erdoğan, program öncesinde, alana kurulan ve kadın girişimcilerin ürettiği ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Güneş paneli, el dokuma halı, kamuflaj, bağ ve bağ ürünleri, bal, çeşitli bitkilerden üretilen sabunlar ve istiridye mantarı gibi ürünler ile atıktan üretilerek yeniden ekonomiye kazandırılan ürünleri inceleyen Emine Erdoğan, kadın girişimcilerden ürünlerine ilişkin bilgi aldı, girişimciliğe adım atma hikâyelerini dinledi.