HALK SAĞLIĞINDA ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ

TAKİP ET

İletişim, kişilerarası düşünce ve duygu alış verişinde, mesajların doğru olarak algılanması ve senin anladıklarını önemsiyorum, mesajının en etkili şekilde ifade edilmesidir.


HALK SAĞLIĞINDA KURUM İÇİ ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ

İletişimde başarılı olan bireyler, genellikle kendisine güvenen, saygılı, işbirliği ve paylaşmaya istekli, kendisinin ve başkalarının sorunlarına dönük, çözüm arayıcı kişilerdir. İnatçı bir tutumla fikirlerini savunan, kendi görüşlerinden başka doğru tanımayan, güvensiz, korku içinde yaşayan bireyler ise, genellikle iletişim kuramayan tipleri oluşturmaktadır. Başarılı bir iletişim için bireyler arasında amaç birliğinin sağlanması da önemlidir. Bireyler arasında amaç birliği sağladığımız zaman gönderilen mesajlar yerine daha kolay ulaşır. Buradan da anlaşılacağı gibi iletişim kişisel bir beceridir.
İletişim sadece insanlar arası ilişkilerde değil, gruplar ve örgütler arası ilişkilerde de önemli bir yere sahiptir. Günümüzün bilgi odaklı iş yaşamı düşünüldüğünde, iletişimin özellikle birey düzeyinden örgüt düzeyine kadar her seviyedeki ilişkilerde belirleyici olması, konuya olan ilgiyi artırmaktadır.
             Bireylerarası iletişime etki eden faktörler açısından durum incelendiğinde ise özellikle sözlü ve sözsüz iletişim becerileri ön plana çıkmakta, bireylerin iletişim sürecindeki başarısı her iki konudaki performanslarına bağlı olarak şekillenmektedir. Bu bağlamda özellikle yöneticiler, başta bireysel düzeydeki iletişim olmak üzere, bütün iletişim sürecinin etkili yönetilmesi zorunluluğu ile karşı karşıyadırlar. Ancak örgütsel düzeyde iletişimin yönetilmesi için, öncelikle çalışanların gerek kendi aralarında gerekse vatandaşla olan ilişkilerindeki iletişim sürecinin incelenmesi ve anlaşılması gerekiyor.
Günümüzde her sektörde olduğu gibi sağlık sektörü de hızla gelişmektedir. Sağlık kurumları da bu gelişmelerin paralelinde hizmet kalitesini yükseltme yönünde uygulamalar yapmaktadırlar. Bu uygulamalardan birisi de kişiler arası iletişim becerisini geliştirebilmek adına düzenlenen hizmet içi eğitim programlarıdır. Çünkü insanlarla daha fazla bir arada olunması gereken meslek alanlarında çalışan bireylerin iletişim beceri düzeylerinin daha yüksek olması gerekmektedir. Bu nedenle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, kişiler arası ilişkiler ve etkili iletişim konusunda Psk. Hakan Yalçın tarafından personelimize hizmet içi eğitim yapıldı.