HAK SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

TAKİP ET

Karaman'dan Ulukışla hattına örülecek olan raylı sistem çalışmaları kapsamında istimlak edilecek olan araziler üzerinde hak sahipleri ile anlaşmaya gidilecek.

Karaman’dan Ulukışla hattına gidecek raylı sistemde bölgede proje altında kalan tarımsal alanlar kamulaştırılıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yürütülen ve takibi yapılan proje çalışmaları nedeniyle bir yandan Karaman Konya yolundaki çalışmalar sürerken, diğer yandan Karaman çıkışından Ayrancı Ulukışla ve Mersin hattına inecek olan bölgeler raylı sisteme entegre edilecek.
Yeni bir demiryolu hattının yapılması planlanan bölgelerde Karaman’dan Sudurağı ve Canhasan köyleri civarından geçilecek olan hatlarla verimli araziler de kamulaştırılacak. 
HAK SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI
    Öte yandan kamulaştırma çalışmaları kapsamında Karaman’da ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ile proje üzerinde arazileri bulunan hak sahipleri için de görüşme talepleri alınmaya başladığı öğrenildi.
Yine güzergah üzerinde yeni bir İstasyon yapımının da gündeme geldiği gelen bilgiler arasında. Hak sahipleri ile yapılacak olan anlaşmalarla kilometrelerce güzergah üzerinde raylı sistem çalışmaları da gerekli ihale süreçlerinin ardından hız kazanacak.
Karaman için de Canhasan, Sudurağı ve Ayrancı’ya kadar uzanan güzegahta yer alan arsa ve tarla birim fiyatları taşınmazların büyüklüğüne, konumuna ve imar durumuna göre çeşitlilik gösterecek.
Haber:Serdar Özgür