Hafta Sonuna Dikkat. 5 Gün Kavrulacağız !

TAKİP ET

Tüm ülkeyi etkisi altına sıcak hava dalgası Karaman'da da etkisini sürdürüyor.

Uzmanlar hafta sonu Karaman için hava sıcaklıklarının daha da artacağını açıkladı. Özellikle hafta sonu termometrelerde sıcaklık 37-38 dereceye kadar yükselecek.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Önümüzdeki bir haftalık süreçte bölgemiz genelinde sıcaklıkların artmaya devam ederek, hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 4 ilâ 6 derece üzerinde, hafta sonu ise 6 ilâ 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.  Yüksek sıcaklıklarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı tahmin raporları ile meteorolojik uyarıların, vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilerek, gereken önlemlerin alınması önem arz etmektedir" dendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şubesi eski müdürü Ahmet Uçar; Türkiye’nin önümüzdeki günlerde Afrika üzerinden gelecek sıcak hava etkisinde kalacağını açıkladı.

Afrika üzerinden gelen ve deve bayıltan olarak adlandırılan aşırı sıcak hava nedeniyle özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları önerildi.

Önümüzdeki 5 gün havadaki sıcaklık oranları şöyle;

17 Temmuz Cumartesi-Güneşli/37°-22°

18 Temmuz Pazar-Güneşli/37°-23°

19 Temmuz Pazartesi- Yakıcı Güneş/ 38°-17°

20 Temmuz Salı-Yakıcı Güneş/37°-18°

21 Temmuz Çarşamba-Yakıcı Güneş/37°-17°