GÜZEL SANATLAR LİSESİ 4 İLÇE 11 OKULDA TANITILDI

TAKİP ET

Karaman Güzel sanatlar Lisesi tanıtım faaliyetleri kapsamında 28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde çevre ilçelere tanıtım ve rehberlik gezisi düzenledi.

Müdür Başyardımcısı Nazmi Coşkun başkanlığında  Müzik Öğretmeni Özgür Havucçu ve Görsel sanatlar Öğretmeni Emin Dinç’ten oluşan ekip,  Okul tanıtımı için sırasıyla Taşkent, Hadim, Sarıveliler ve Ermenek ilçelerinde ilçe M.E. Müdürlüklerini ve ortaokulları ziyaret ederek okuldaki resim ve müzik alanlarını tanıtan, afişler ve broşürler dağıtarak, bilgilendirmeler yaptı. 
Güzel Sanatlar Lisesi’ne öğrenci alım şartları, yetenek sınavının nasıl yapıldığı ve puanlama sistemi, sınav takvimi, kayıtlar, okulda verilen eğitim, üniversite giden yol , mezun olduktan sonraki meslekler ve iş hayatı hakkında bilgiler verildi. 
Ortaokulu bitirip resim ve müzik alanlarına ilgi duyan ve bu alanlarda yetenekli öğrencilerle birebir görüşmeler yapılarak lise tercihi konusunda rehberlik yapıldı. Ermenek’teki tanıtım faaliyeti sonrasında İlçe MEM’lüğü toplantı salonunda Ortaokul müdürleri ve bu okullarda görev yapan Resim ve Müzik öğretmenleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda yetenekli öğrencilerin doğru zamanda yönlendirilmesinin önemi vurgulandı.
Okul idaresinden yapılan açıklamada; “Bu gezimizde, 4 ilçede 11 okul ziyareti yapıldı. Bu etkinlikte ekibimize her türlü kolaylığı sağlayan Hadim ilçe Mem Şb.Md.Cuma İvrendi’ye,Taşkent İlçe M.E. Md.Sedettin Şimşek’e,Sarıveliler İlçe M.E. Md.Musa Dalkılıç’a , ayrıca yakın ilgi, alaka ve ev sahipliği için Ermenek ilçe M.E. Md.Savaş İlkıdır ve İlçe M.E. Personeline , Hasan Kalan Anadolu Lisesinin tüm idareci ve personeline ve ziyaret edilen bütün  okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.” denildi.